Voditeljka "Slagalice" doživela strašnu uvredu na Instagramu i to zbog nečeg što muči mnoge žene

Voditeljka „Slagalice“ doživela strašnu uvredu na Instagramu i to zbog nečeg što muči mnoge žene

Kristina Radenković u videu je pomenula estetski problem sa kojim se borila tokom trudnoće, ali ovakve reakcije pratilaca nije očekivala.

Photo: Instagram/Printscreen

Voditeljka "Slagalice" Kristina Radenković zajedno sa svojom koleginicom Marijom Veljković nedavno je otvorila Jutjub kanal na kojem kači snimke o trudnoći, majčinstvu i ostalim ženskih temama.

U jednom koji su snimile zajedno sa blogerkom Anom Janković, Kristina je progovorila o maljama na bradi koje su je dugo mučile, naročito u trudnoći.

- Kaže mi sestra: "Pričala si na videu da imaš bradu. Šta će reći na televiziji?" A ja kažem: "Pa stvarno imam bradu, šta je problem?" - prepričala je Kristina u novom videu i prokomentarisala da su je povodom toga prozivali i na Instagramu.

Photo: Instagram/Printscreen

- Napisali su mi na Instagramu: "Ja mislio ti lepotica, a ti briješ bradu", rekla je kroz osmeh Kristina, dok su Ana i Marija duhovito dobacile "bradata žena".

Voditeljka je nakon ovoga objasnila da je problem sa dlačicama na bradi rešila epilacijom i da ne vidi ništa sporno da o tome otvoreno govori.

Pojačane malje pojavile su se tokom trudnoće, kada su joj hormoni ludovali, a nije tajna da ovaj problem pogađa mnoge druge žene koje će se sada sigurno osećati bolje, kada čuju da ni slavni nisu lišeni ovakvih "muka".

Photo: Instagram/Printscreen

Ovu pojavu lekari prepoznaju kao hirutizam i najčešće se javlja kao posledica povišenog nivoa androgenih hormona, patoloških procesa na jajnicima i smetnji u lučenju nadbrubrežnih žlezdi.

Naravno, maljavost na licu može da bude i posledica genetske predispozicije ili jednostavno individualni odgovor organizma. Dlake nastaju zbog dejstva enzima u tkivima. Ukoliko se svi pataloški uzročnici eliminišu, onda je kozmetičar prava adresa.

Photo: Instagram/Printscreen

Nekada maljavost uslovljavaju i određeni lekovi, šećerna bolest i brojni drugi faktori. Ukoliko se javi pojačana maljavost u trudnoći ili u ranim godinama menopauze, ta pojava se ne smatra hirutizmom, ali je podjednako neprijatna.

– Prvo treba da se uradi hormonski status, kako bi se utvrdilo koliko pojedini polni hormoni odstupaju. Nakon toga se prepisuje terapija, najčešće su to kontraceptivne pilule – rekla je za "Ženu" dr Slađana Cvejić, dermatovenerolog.