Zanimljivosti iz života poznatih ličnosti

Zanimljivosti iz života poznatih ličnosti

Iako to ponekada ne želimo da priznamo, svakoga od nas zaintrigiraju pojedine zanimljivosti iz života poznatih ličnosti. U nastavku vam donosimo 20 detalja koje nikada niste imali prilike da saznate.

1. Šon Koneri, slavni škotski glumac, nosio je umetak za kosu u svim filmovima u kojima je igrao tajnog agenta Džejmsa Bonda, zato što je počeo da gubi kosu već u 21. godini.

2. Džej Zi i Basta Rajms, poznati hip-hop umetnici, pohađali su istu školu, a jednom prilikom su se i nadmetali u bacanju rima; tada je uspešniji bio Džej Zi, a njih dvojica su kasnije, zajedno sa Notorijus Bigom, postali jedni od najuspešnijih izvođača u istoriji ovog žanra.

3. Džordž Kluni i Tom Henks, zvezde Holivuda, rodbinski zu povezani za čuvenim američkim predsednikom, Abrahamom Linkolnom; Kluni deli porodično stablo sa Lusi Henks, bakom Abrahama Linkolna, dok je Henks dosta bliži 16. američkom presedniku, jer svoje stablo deli sa Nensi Henks, majkom Abrahama Linkolna.

4. Bred Pit, holivudski lepotan, radio je kao maskota Polo Loko restorana na Sanset Bulevaru; obučen kao kokoška, igrao je ispred restorana kako bi privukao mušterije.

5. Mark Volberg, zvezda akcionih filmova, imao je velikih problema sa zakonom u periodu adolescencije. U svojoj 16. godini suđeno mu je zbog pokušaja ubistva, da bi zatim odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 45 dana, zbog prebijanja sredovečnog Vijetnamca, pritom ga nazivajući "vijetnamskim smećem''. Godinu dana ranije bio je suočen sa tužbom zbog uznemiravanja afro-američke dece, a pored rasističkih ispada, poznato je da je već u 13. godini bio zavistan od kokaina i drugih opojnih supstanci.

6. Rouan Etkinson, britanski glumac poznat po ulozi Mister Bina, poseduje diplomu inženjera elektrotehnike sa prestižnog univerzita Oksford.

7. Kijanu Rivs, kanadsko-američki glumac poznat po ulozi Nea, glavnog lika filmske trilogije Matriks, u mladosti se bavio sviranjem bas-gitare; Dogstar, grupa sa kojom je nastupao, 1995. godine bila je predgrupa čuvenom sastavu Džon Bon Džovi.

8. Rik Herison, zvezda dokumentarne zabavne emisije Zalagaonica, svojevoljno je napustio školu sa 13 godina, jer je već tada zarađivao 2000 dolara nedeljno prodavajući lažne torbe poznatog brenda Guči.

9. Fredi Merkjuri, frontmen rok benda Kvins, rođen je kao Farok Bulsara u Zanzibaru, kao dete roditelja persijsko-indijskog porekla. Iako mu je često zamerano da ne poštuje dovoljno svoje poreklo, njegova majka je izjavila je on veoma ponosan na svoje azijske korene.

10. Vin Dizel, junak mnogih akcionih filmova, započeo je svoju karijeru na veoma zanimljiv način. Naime, mlađani Vin je sa svojih sedam godina učestovao je u pokušaju demoliranja njujorškog bioskopa, zajedno sa svojim bratom i nekoliko drugara. Umesto da pozove policiju, umetnički direktor tog bioskopa, ponudio im je uloge u predstavi.

11. Majkl Džekson, najveća pop zvezda svih vremena, nije prestao da iznenađuje ni nakon smrti; nakon autopsije otkriveno je da je on bio praktično ćelav, i da je nosio periku kako bi to prikrio. Njegovo telo je počelo da trpi posledice zbog prekomernog uzimanja lekova.

12. Ešton Kučer, američki glumac najpoznatiji po ulozi Majkla Kelsa u tv-seriji Vesele sedamdesete, zabavljao se sa devojkom koja je u vreme njihove veze postala žrtva serijskog ubice koji je bio opsednut njome.

13. Ken Džong,  poznat po ulozi u urnebesnoj komediji Mamurluk, prihvatio je ulogu u tom filmu  na nagovor svoje supruge, kojoj je u to vreme dijagnostifikovan kancer. Ona ga je savetovala da sledi svoje snove, a on je kasnije izjavio da mu je uloga pomogla da prebrodi težak period u kome se tada nalazila porodica Džong.

14. Morgan Frimen, jedan od najpoznatih glumačkih imena današnice, prvi put se pojavio na velikom platnu sa 34 godine, a prošlo je punih 18 godina dok nije ostvario značajnije uloge u filmovima Vozeći gospođu Dejzi i Slava.

15. Kijanu Rivs, glumac čiji je život ispunjen neverovatnim stvarima, doživeo je tešku porodičnu tragediju - on i njegova supruga izgubili su devojčicu nakon osam meseci trudnoće, a 18 meseci kasnije njegova supruga izgubila je život u saobraćajnoj nesreći.

16. Jijam Nison, severno-irski glumac poznat po ulozi u filmskom serijalu Oteta, radio je vozač viljuškara, vozač kamiona, pomoćnik arhitekte, započinjao studije fizike i informatike i amaterski se bavio boksom, i to sve pre svoje 25. godine.

17. Rajan Gosling, holivudski zavodnik, oduvek je bio fasciniran filmovima; naime, dok je pohađao prvi razred osnovne škole, inspirisan Rambom, gađao je drugu decu noževima tokom odmora. Zbog ovog incidenta je suspendovan, a u međuvremenu mu je dijagnostikovan hiperkinetički poremećaj.

18. Džoni Dep, velika holivudska filmska zvezda, može da se pohvali i zavidnom muzičkom karijerom; svirao je gitaru sa Merilinom Mensom, kao i sa bendoma Oejzis i Aerosmit. Pored toga, učestovovao je i u stvaranju kompozicija za dva filma u kojima je glumio - Čokolada i Bilo jednom u Meksiku.

19. Džim Keri, zvezda mnogih komedija, kao dečak je bio prinuđen da sa svojom porodicom napusti rodni grad zbog nedostatka materijalnih sredstava. Cela porodica Keri je radila u fabrici kako bi sebi obezbedili bolji život, a njihov dom je u međuvremenu postala kamp-kućica.

20. Opra Vinfri, poznata voditeljka, godinama je trpela seksualno zlostavljanje, pobegla je od kuće sa 13 godina, rodila dete u 8. mesecu trudnoće koje je nakon toga preminulo, ali je ništa od toga nije sprečilo da se izbori i postane jedna od najuticajnih žena današnjice i prva afroamerička milijarderka.

 

Zatvoreno za komentare.