Ćerka čuvenog holivudskog glumca nosi srpsko ime

Ćerka čuvenog holivudskog glumca nosi srpsko ime

Slavni holivudski glumac otac je šestoro dece, a prvu naslednicu usvojio je zajedno sa bivšom suprugom Dijanom Abot. Najstarija ćerka Roberta de Nira, Drena de Niro, koja je takođe glumica, danas ima 48 godina, a priča o tome kako je dobila ime više je nego zanimljiva.

Foto: IMDb

Drena de Niro ime je dobila po reci Drini, a taj podatak naveden je i u njenoj biografiji objavljenoj na IMDB-u.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drena DeNiro (@thatdrenadeniro) on

Pretpostavlja se da je za ovaj detalj u njenoj biografiji ”krivo” Andrićevo remek delo ”Na Drini ćuprija”, a priča se da je ovako izgledao prvi susret Roberta de Nira sa Srbijom:

U želji da vidi Evropu i Bliski istok, De Niro je 1967. kao autostoper došao u tadašnju Jugoslaviju. Na izlazu iz Niša zaustavio je Radovana Đokića, seljaka iz sela Čokot. Jedan Nišlija je preveo Radovanu da mladi stranac traži prenoćište. Đokić ga je povezao do svoje kuće i ugostio ga kao najdražeg gosta. Sutradan su ga domaćini ispratili na put s pogačom i sirom.

Tačno godinu dana kasnije, u leto 1968, u Čokot je stigao folksvagen nemačkih registracija. Iz automobila je izašao glavom i bradom onaj isti mladić. De Niro je ovog puta ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na nišku pijacu i zajedno sa njim prodavao.

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali se ubrzo vratio jer je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Đokić mu je dao novac za put, De Niro mu je za uzvrat ponudio kameru, što je Radovan odbio.

Posle mnogo godina Đokići su ga videli na filmskom platnu i tada shvatili ko im je bio u gostima. Kada je pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, Robert je svojoj ćerki dao ime Drena. Kako prenose mediji, često je angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin.