7 stvari koje muškarci vole, a žene zapostavljaju

7 stvari koje muškarci vole, a žene zapostavljaju

Iako muškarci i žene pripadaju istoj vrsti, različiti su kad je reč o emocionalnim i mentalnim zahtevima. Iako je teško generalizovati, postoje neki obrasci i opšte "muške stvari" – na koje mi često zaboravimo, a na koje bismo trebale da mislimo.

Foto: Shutterstock

Između ostalog, muškarci ne žele da ih menjamo. Pogledajte šta biste još trebali da imate na umu… Ne postoje dve jednake osobe. Svi smo jedinstveni i različiti na naš način i prema vlastitim ličnostima. Međutim, postoji puno stvari zbog kojih su muškarci i žene značajno različitiji nego što se to može očekivati. Zbog toga muškarac i žena još uvek mogu proći kroz razdoblja nesporazuma - usprkos dugogodišnjem zajedničkom životu. Postoji mnogo članaka koji otkrivaju i savetuju šta muškarci zaista traže u vezi. I možda ste već čitali te članke u svoje slobodno vreme. Ali, takođe je vrlo verovatno da se puno tih informacija nije zadržalo u vašem sećanju. Zapravo, postoji mnogo činjenica o muškarcima koje žene često zaboravljaju, osobito kada se opuste uz nekog muškarca.

Ako želite da vaš partner ostane srećan, prisetite se sledećih stvari:

1. Muškarcima i dalje trebaju prostor i privatnost.

Samo zato što ste vas dvoje u ljubavnoj vezi ne znači da će on hteti da provede sve svoje vreme s vama. Još uvek treba svoj slobodni prostor i vreme. Želi da održi svoju individualnost i da radi stvari koje želi da radi - u svoje slobodno vreme.

2. On ne želi uvek da bude onaj koji preuzima inicijativu.

Kada se treba potruditi u vezi, on će biti spreman da učini svoj deo. Ako vas zaista voli, neće se bojati da pokaže inicijativu u vezi. Ali neće hteti da bude onaj koji to radi sve vreme. Želi biti sa devojkom koja mu može pokazati inicijativu i trud.

Foto: Shutterstock

3. Nisu svi muškarci varalice.

Možda mislite kako je u redu da ga špijunirate i kontrolišete - jer se bojite da ćete ga izgubiti zbog druge žene. Možda mislite da je plemenito od vas da se tako čvrsto držite za njega. Ali, istina je da to njemu nije baš OK. Vređa ga ako mu ne verujete dovoljno da mu dopustite da bude onakav kakav jeste. Ne želi da bude sa ženom koja stalno pretpostavlja da će je prevariti čim mu se ukaže prilika. 

4. Ne odgovara na nerazumna očekivanja.

On shvata da ćete imati određene standarde i očekivanja u vezi. Zapravo, on će poštovati vaše želje. Međutim, neće udovoljiti ni jednoj ženi koja bi imala nerazumna očekivanja. Pokušaće dati sve od sebe kako bi vam pomogao. Ali, morate znati da se neće ubiti kako bi postigao (vaše) nerazumne standarde. I dalje želi da budete strpljivi i razumni s njim.

5. Želi da cenite njegov trud.

Možda mislite kako mu zapravo uopšte nije važno ako kažete hvala ili ne - ali jeste. Mnoge žene misle da su muškarci obično oni koji ne žele ulagati napore u vezu. Ali, to je jako daleko od istine. Muškarci će uvek biti spremni potruditi se. Oni jednostavno ne žele da potrude ako žena ne potvrđuje ili ceni taj trud. Uvek će biti osetljiv na zahvalnost.

Foto: Shutterstock

6. Muškarci bolje reaguju na žene koje poštuju same sebe.

Uvek će mnogo bolje reagovati na ženu koja zna kako da ceni samu sebe. Ako mu ne možete pokazati kakav tretman zaslužujete, neće biti stvarno motivisan da vas tretira na taj način. Ako mu pokažete da ste puni samoljublja, da brinete o sebi i da ste puna samopoštovanja, onda ga u osnovi podučavate o tome kakve standarde imate i kako želite biti tretirana u vezi.

7. Ne želi da ga menjate.

Ili ga volite zbog toga ko je - ili ga ostavite na miru! On neće hteti da bude s nekim ko mu ne daje osećaj da je voljen i prihvaćen. On će samo hteti da bude sa devojkom koja ga voli jako i bezuslovno – onakvog kakav jeste. Ako mislite da ga možete promeniti, onda ste poludeli – i u tom slučaju neće hteti da ima išta s vama.