Dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane – Olivije Žiru i Alvaro Morata!

Čelsi je na svom Stamford Bridžu juče savladao Liverpul sa 1:0 i tako se vratio u trku za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

 Photo: Clive Rose/Getty Images Europe

Zahvaljujući kiksu Totenhema, Čelsi sada ima priliku da sustigne londonski klub i tako učini nešto što je pre par kola bilo gotovo nezamislivo.

Čovek odluke u ovom meču bio je Olivije Žiru koji je u svom stilu iskoristio centaršut Mozesa i doneo slavlje Plavcima i pobedu od 1:0.

Francuz igra sjajno od kako je zimus došao iz Arsenala i sada možemo reći da je on zasigurno prva opcija Kontea u napadu.

Direktna posledica toga jeste sedenje na klupi Alvara Morate. Ili pak, kao protiv Liverpula, sedenje na tribinama.

Čelsi je izdvojio ogroman novac za Španca pred početak sezone, a on protiv Liverpula nije bio ni u kombinaciji za duel.

U medijima se pominje kako je Juventus zainterestovan da ga vrati u svoje redove, ali Juve nije spreman da plati 60 miliona evra koliko Plavci zahtevaju od italijanskog šampiona.

Pozajmica je i dalje jedna od opcija, a možda baš to bude najbolje rešenje za Čelsi. Mičija Bačuaija su pozajmili Dortmundu pa je on procvetao u Bundesligi. Možda se nešto slično dogodi i sa Alvarom Moratom.

Bilo kako bilo, Žiru je preuzeo ulogu prvog čoveka u napadu Čelsija. Zbog toga su dani Morate u Londonu najverovatnije već odbrojani.

Pročitaj još