Drugi pikovi na NBA draftu – Gotovo uvek ogromni promašaji!

Uskoro je vreme za NBA draft, a mnogima sa ovih prostora je najzanimljivija situacija oko Luke Dončića i mesta sa kojeg će on biti draftovan.

 Photo: Stacy Revere/Getty Images North America

Za sada, mnogi mu predviđaju poziciju broj dva koja je u prethodnih 10 godina bila katastrofalna.

Počnimo još od 2008. godine kada je Majkl Bizli bio drugi pik. Fenomenalno krilo na koledžu, ali u NBA ligi je uvek igrao uz veliku dozu neozbiljnosti i nekonstantnosti. Talenat je uvek bio tu, ali rad i glava nisu. 

Hašim Tabit je bio drugi pik na draftu 2009. godine. Ukoliko malo bliže ne pratite ovu ligu, verovatno onda niste ni čuli za ovog centra. Dovoljno je to reći o njemu, znate odmah o kakvom igraču se radi.

Evan Tarner je 2010. godine bio drugi izbor Filadelfije. Iako je izgradio sebi jednu pristojnu NBA karijeru, sve dok nije otišao u Boston mnogi su se pitali da li će ikada moći da igra iole ozbiljnu rolu u iole ozbiljnijem timu.

Naredne godine smo imali prilike da vidimo Derika Vilijamsa na poziciji broj dva, igrača koji trenutno nema NBA ekipu, a bio je ogroman potencijal sa koledža Arizona. Jednostavno se zaglavio iza Kevina Lava u Minesoti, a Vulfsi nisu baš ni mogli da mu pronađu pravu poziciju.

Majkl Kid Gilkrist je bio drugi pik 2012. godine, čovek koji uvek igra izuzetno motivisano, ali košarkaška veština i šut mu još uvek nisu jača strana. Njegov izbačaj je bukvalno bolno gledati. Prosečan igrač.

Džabari Parker je izabran iza Viginsa 2014. godine, ali dva kidanja ligamenata kolena su sprečile ovog čoveka da nam pokaže šta zapravo ume. Videćemo da li će moći da dosegne visine koje su mu mnogi predviđali pre dolaska u NBA.

Dianđelo Rasel je tek u svojoj trećoj godini pa ne možemo baš da sudimo o čoveku koji je bio drugi pik na draftu 2015. godine. Čijenica je da su ga Lejkersi već trejdovali, te da to baš i nije dobar znak. 

Lonzo Bol i Brendon Ingram su još mladi igrači, imaju potencijala i videćemo kako će se oni razviti.

Jedini drugi pik koji je bio dobar u prethodnoj deceniji bio je Viktor Oladipo, ali i on je tek zasijao u svojoj trećoj ekipi. Videćemo da li će se kletva nastaviti i ove godine.

Pročitaj još