Engleska – Najboljih startnih 11 za Mundijal!

Kada su velika takmičenja u pitanju, Englezi ne blistaju ni malo. Obično su veoma dobri u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali na samom Mundijalu i prvenstvima Evrope obično podbace. 

 Photo: Clive Rose/Getty Images Europe

Videćemo da li će se to desiti u Rusiji. S obzirom na ekipu sa kojom će pokušati da naprave rezultat, deluje da bi Engleskoj i sam prolaz iz grupe bio uspeh.

Po nama bi trebao na golu da bude Džordan Pikford. Batlend i Pikford će se boriti za mesto startera, ali deluje da je Pikford imao bolju sezonu. Nik Poup bi trebao da bude treći golman.

Odbrana Engleza je tanka. Očekujemo da nastupe sa tri štopera: Heri Megvajer, Fil Džouns i Erik Dajer koji će biti na štoperskoj poziciji. Imaju sjajne bekove u vidu Vokera i Rouza, te očekujemo da oni budu u startnoj postavi i budu ta krila-bekovi koji su popularni u današnjem fudbalu.

 Photo: Laurence Griffiths/Getty Images Europe

Pošto će igrati sa tim igračima po strani, logično je da sredina terena neće biti jača strana Engleza. Posle povreda Oksa i Vinksa, tako je verovatno i najbolje. Očekujemo da na sredini budu Rubem Loftus-Čik i Džordan Henderson.

Napad bi trebao da ima tri glave. Najistureniji će biti Heri Kejn, po jednoj strani će biti Rahim Sterling, a po drugoj verovatno Dele Ali

 Photo: Julian Finney/Getty Images Europe

Sautgejt bi mogao da pomeri Alija na poziciju Loftusa-Čika ili Hendersona, a da na tom krilnom mestu bude Lingard, ili pak Velbek koji je u Arsenalu igrao na mnogo različitih mesta ove sezone.

Ovo bi bila 3-4-3 postava. Ili, 3-4-2-1. Ukoliko Englezi probaju sa 3-4-1-2, Kejnu bi se u napadu pridrižio Džejmi Vardi.

Kao što rekosmo, ne deluje da Englezi imaju previše dobru postavu. Četvrtfinale bi bio njihov apsolutni maksimum.

Pročitaj još