Evo zašto Filadelfija ne treba da juri Lebrona Džejmsa!

Gotovo da svake sezone imamo priliku da čitamo kako će Lebron na kraju godine da odluči gde će da nastavi karijeru. Tako barem deluje.

 Photo: Gregory Shamus/Getty Images North America

Ovog leta će morati da donese odluku o tome da li želi da napusti Klivlend, a kao potencijalna destinacija se pominje Filadelfija.

Iako su Siksersi ekipa koja ima mnogo talenta i predvode je dva buduća superstara kao što su Džoel Embid i Ben Simons, Lebron bi svakoj ekipi dobrodošao.

No, mi mislimo da je Fili bolje da se kloni Lebrona. Zbog čega?

Pa prvo - novac. Mnogo salari kepa bi Filadelfiji otišlo na dovođenje Lebrona. Imaju par mladih igrača kojebi trebalo da plačaju u narednih par godina kao što su Šarić, Fulc (ako proradi), Simons i ostali. 

 Photo: Mitchell Leff/Getty Images North America

Ova ekipa sa dva mlada igrača je stigla do polufinala konferencije. Ne treba im najbolji igrač da ih predvodi, da im promeni koncepciju ekipe. Trebaju im par kvalitetnih igrača koji će se uklopiti u sistem.

Teško je reći kako bi se Lebron i Simons uklopili. Dolazak Džejmsa u Filu bi jedno imao smisla ukoliko Lebron želi da igra bez lopte, da bude pravi tradicionalni igrač na niskom krilu. Onda bi i on i Simons bili efektivni.

 

A post shared by Ben Simmons (@bensimmons) on

Ukoliko bi on imao loptu u rukama, Simons bi bio primoran da igra bez nje, a u ovoj fazi njegove karijere šut mu jednostavno nije dobar kako bi to mogao da čini. Bolje reći, ne poseduje sposobnost da pogodi van reketa, a to je jedan od glavnih uslova za uspeh kada igrate sa Lebronom Džejmsom.

Embid takođe nije iskusan u igranju bez lopte. Pucao je samo 32% sa trojke ove sezone, tako ta i njemu predstoji još rada. Njemu treba lopta na niskom postu, a videli smo šta se dešava sa igračima poput Krisa Boša i Kevina Lava kada Lebron postane njihov saigrač.

Bolje opcije bi bile Pol Džordž, ili eventualno Kavaji Lenard, igrači koji bi igrali bez lopte i bili produktivni za ovu ekipu, bez da previše menjaju sistem File.

 

 

Pročitaj još