Grupa D je najjača grupa na Mundijalu!

Navika medija je da uvek posle žreba analiziraju sve grupe, bilo da li se radi o Ligi šampiona, Mundijalu ili bilo kom drugom takmičenju, a potom i da pokušaju da nađu tu čuvenu "grupu smrti".

 Photo: AFP

Kada je u pitanju Svetsko prvenstvo u Rusiji, mi milsimo da je to grupa D u kojoj će igrati Island, Nigerija, Hrvatska i Argentina.

Činjenica je da Argentina nije onoliko moćna koliko je nekada bila. Mesi je sposoban da napravi prevagu na svakom meču u korist svog tima, ali pitanje je da li će samo njegova dobra igra biti dovoljna Argentini za uspeh na prvenstvu.

Odbrana izgleda veoma tank0, tako da postoji šansa da bilo koja od ove tri ekipe iz grupe D iznenade Argentinu.

Hrvatska dolazi sa veoma dobrim sastavom, Perišić Kramarić i Mandžukić će verovatno predvoditi napad Kockastih. Argentina je favorit, ali definitivno možemo da zamislimo situaciju u kojoj Hrvatska izlazi iz ove grupe kao prva.

Ekipe koje se smartraju autsajderima u ovoj grupi su ekipe Islanda i Nigerije. No, Island je pokazao na Euru 2016. godine koliko dobar može biti. Pitanje je samo da li ova ekipa može da ponovi dobre partije sa tog turnira i iz kvalifikacija protiv ovako kvalitetnih ekipa.

Sa druge strane, Nigerija je već savladala Argentinu u prijateljskoj utakmici. Naravno, radi se samo o egzibiciji na kojoj nije igrao Mesi, ali opet, to je veliki rezultat za Nigeriju i dobar pokazatelj da oni mogu da se nose sa najboljima.

Ono što ovu grupu čini najjačom jeste to što deluje kao da bilo koja ekipa može da otkine po koji bod svom rivalu.

Argentina i Hrvatska su favoriti, ali mi definitivno možemo da zamislimo kako Island ili Nigerija uspevaju da izvuku nerešen rezultat sa nekom od te dve ekipe, pa čak i da pobede sa minimalnim rezultatom. 

Zbog te nepredvidivosti, ovo je najjača grupa na Mundijalu.

Pročitaj još