Kako je Juta napravila iznenađenje u Hjustonu?

Ekipa Jute Džez je napravila brejk u polufinalnoj seriji zapadne konferencije i sada je 1:1 nakon njihovog trijumfa rezultatom 116:108.

 Photo: Gene Sweeney Jr./Getty Images North America

Juta je od samog starta bila odlična u napadu. Kada god vaša sporedna opcija u napadu postigne 27 poena, imate dobru šansu da dobijete meč. To je pogotovo od velikog značaja na gostovanjima protiv boljih ekipa.

Džo Ingles je predvodio Džezere sa 27 poena i bio je taj izvor energije koji je bio preko potreban. Sa druge strane, veoma je bitno da istaknemo da je Rudi Gober bio veoma dobar na ovom meču.

Njegove brojke su bile sasvim solidne, ali odbrana je ta koja je bila mnogo bolja na ovom meču, par puta je sjajno izjurio bekove Hjustona sa linije tri poena i to je pomoglo Juti da se odbrani u više navrata.

No, ono što je bio ključ Jute jeste zapravo loš šut Hjustona za tri poena. To će definitivno biti fokus ne samo ove serije, nego i čitavog Plejof života Roketsa.

 

A post shared by Utah Jazz (@utahjazz) on

Naime, ekipa Majka Dantonija je imala više skokova na ovom meču, bolje je kontrolisala loptu jer je imala duplo manje prodatih napada nego Džez. 

I pored toga, na domaćem parketu, su izgubili duel. Zbog čega? Pa, 27% preciznosti za tri poena će uvek uništiti Hjuston. To nikako nije dovoljno dobro za ekipu Dantonija. Njima su trojke sve.

Na drugoj strani, sjajna igra Donovana Mičela, veoma dobra rola Kraudera i šut od 46% za tri čitave ekipe donele su Juti trijumf na ovom meču.

Pročitaj još