Ko je zapravo Alen Smailagić? (VIDEO)

NBA draft je završen, a dva srpska košarkaša su draftovana protekle noći. Radi se o Alenu Smailagiću i Vanji Marinkoviću, obojica su bili pikovi druge runde.

 Photo: Instagram

Alen Smailagić (2.08cm, 98kg) možda nije ime za koje se čulo u Srbiji mnogo, ali tek će, posle NBA drafta.

Ovaj 18-godišnjak rođen 18. avgusta 2000. godine, završio je u Golden Stejtu posle trejda sa Pelikansima, ne slučajno - upravo u Santa Kruz Voriorsima, razvojnom timu, bio je najmlađi igrač u istoriji Dži lige!

Radi se o razvojnoj NBA ligi, gde košarkaši mogu da odigraju jednu sezonu pre nego što se zvanično prijave za NBA draft.

Navodi se da ima odlično kordinaciju pokreta za centra, da je poprilično agilan i pokretljiv, pa čak i da su mu atletske sposobnosti zaista solidne za centra.

- Prikazao je impresivnu sposobnost "finišera" kao ruki u Dži ligi, uz obećavajuću sposobnost da vodi igru i drži loptu uz improvizatorske poteze. Ima tri dabl-dabla, zabeležio je rekord karijere sa 25 poena, 12 skoova i četiri ukradene lopte protiv Saut Bej Lejkersa 7. decembra, dobar je skakač uz pojedine plejmejkerske instinkte koje pokazuje u defanzivi. Ima dobar tajming skoka, ali često ulazi u problem sa faulovima, što mu utiče na minutažu - dodaje se u analizi NBA.

Pogledajte neke od njegovih najboljih poteza.

Kao što možete da vidite, dosta je dobar sa loptom u rukama, nešto što nije karakteristično za centra. Izuzetno je brz za svoju poziciju, odličan u tranziciji. Nadamo se da će imati ulogu u timu naredne sezone. 

Pročitaj još