Murinjo smatra da je Španija najbolja ekipa na Mundijalu u Rusiji

Polako se fudbalske lige širom Evrope završavaju, a fokus fanova sporta se polako prebacuje na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

 Photo: AFP

Još 37 dana ostalo je do početka Mundijala u Rusiji, a trener Junajteda Žoze Murinjo je iz svog ugla predvideo favorite.

Po njegovom mišljenju, Portugal i Argentina su tu gde jesu samo zbog Ronalda i Mesija, odnosno bez njih, ne bi ih bilo nigde.

"Portugal ima zanimljiv tim, ali bez Ronalda, oni ne bi mogli ništa. Sa njim, ništa nije nemoguće. Isto je i sa Argentinom, verujem da bi taj tim bez Mesija bio prosečan i da ne bi bio kandidat za finiš. Sa Mesijem, oni moraju biti među favoritima", rekao je Murinjo, koji nema dilemu ko je najbolji tim na svetu.

"Verujem da je Španija najjači tim. Oni su sposobni da igraju zajedno u oba pravca, da sprovode filozofiju, prilagode sve svom stilu igre. Usuđujem se da kažem da je Španija u boljoj formi od svih ostalih reprezentacija iz Evrope.

 Photo: AFP

Sviđa mi se i Brazil, na taktičkom i mentalnom planu. Oni su mešavina brazilskog talenta, ozbiljnog pristupa, fizičke snage i posle duže vremena, umeju da igraju jednako dobro u odbrani, da primaju manji broj golova.

Ali da sačekamo, biće mi zabavno da pratim, biću sedam dana u Rusiji, a nakon toga konačno idem na odmor", istakao je Murinjo.

Pročitaj još