Najava finala konferencije: Lebron protiv Bostona…ponovo!

Boston Seltiksi su ponovo u finalu konferencije. Čovek koga treba da pobede im je dosta dobro poznat. Naravno, radi se o Lebronu Džejmsu.

 Photo: Adam Glanzman/Getty Images North America

Videli smo kako je Indijana veoma dobro neutralisala sve pomoćnike Lebrona. To je bila jedna veoma teška serija za Kavse.

Sa druge strane, videli smo da Rapsi nemaju discipline za tako nešto, nisu uspeli da naprave ono što je Indijana uradila. Rezultat je bio, da budemo iskreni, poražavajući za kanadsku ekipu.

Znamo da će Bred Stivens pokušati da otera Džej Ar Smita, Kevina Lava i ostale sa linije tri poena. Sjajno je taj plan sproveo protiv Siksersa, a znamo da će ova ekipa Bostona biti mnogo disciplinovanija od Toronta.

Lebron će imati mnogo različitih čuvara u to nema sumnje. Bostonov cilj će biti da ga učine što manje efikasnim, da ga nateraju da ide na svoju desnu stranu kako bi se osećao nelagodno prilikom uzdizanja na šut.

Recept u tom slučaju bi trebao da bude da uvek jedan čuvar stoji iza kako bi sačekao Lebrona u reketu.

Stivens će pokušati da napravi sve moguće rotacije kako bi zaustavio Lebrona. Pitanje je da li će to biti dovoljno.

Da je Kajri Irving spreman da igra, Boston bi bio favorit, tu nema sumnje. Ovako, Kavsima ćemo dati malu prednost, ali nikako nećemo otpisivati ekipu Bostona. Ova serija će otići u barem 6 utakmica, to je naša prognoza.

 

Pročitaj još