Najveći problem koji ovog leta treba da reši… Barselona!

Generalno gledano, Barselona je imala sjajnu sezonu. Činjenica je da oni u predstojeće leto ne ulaze sa previše drame i poteškoća, ali tu je jedan veliki problem za njih, a to je kako zameniti Andresa Inijestu.

 Photo: David Ramos/Getty Images Europe

Ovo će za Barselonu biti najveći zadatak tokom letnjeg prelaznog roka, možda i jedini veliki zadatak. Sigurno je da bi Barselona volela da se pojača u napadu, ali novi general sredine terena je prekopotreban.

Znamo da je ovo poslednja sezona Inijeste u Kataloniji. Želeo je da napusti klub kao pobednik - to će i učiniti. Dupla kruna je tu, a Barsa ima i šansu da završi domaće prvestvno bez poraza.

 Photo: Denis Doyle/Getty Images Europe

Ono što on donosi Barseloni na terenu jeste mnogo više od same igre. Inijesta je postigao mnogo bitnih pogodaka za ovu ekipu, pokazao se kao jedan od najboljih fudbalera u najvećim momentima.

Što se tiče njegovih fudbalskih veština, postoji par fudbalera za koje Barsa ima sigurno dovoljno novca, koji imaju sličan stil igre kao Inijesta i koji mogu da obavljaju slične zadatke kao Španac.

Jedan od njih je zasigurno Kristijan Eriksen, fubaler Totenhema koji je zimus i pominjan kao potencijalna zamena.

 Photo: Mike Hewitt/Getty Images Europe

No, pitanje je da li Barsa može da zameni Inijestu kao jednog od simbola kluba, da li može da dovede igrača koji će "prodavati ulaznice" kao što to je to godinama činio legendarni fudbaler Barselone. 

Barsa pre svega mora da nađe tog generala na terenu i van njega, narednog lidera ekipe. To je najveći zadatak Katalonaca ovog leta.

Pročitaj još