Ne, nije Mitrović – Ovo je Fulamov najbolji igrač!

Kada god pomenemo ekipu Fulama, odmah nam naravno prvo na pamet padne Aleksandar Mitrović kao glavni golgeter ove ekipe, ali i naš trener Slaviša Jokanović.

 Photo: Mike Hewitt/Getty Images Europe

No, kada govorimo o najperspektivnijim fudbalerima ovog kluba, na vrhu te liste moramo pomenuti Rajana Sesenjona.

Ovaj fudbaler ima svega 18 godina a već je zabeležio gotovo 100 nastupa u seniorskoj konkurenciji. Nakon sjajne sezone odneo je nagradu EFL igrača sezone, kao i mnoge nagrade za najboljeg mladog igrača sezone.

Instikt oko gola, neverovatna brzina po boku i "motor" koji nikada ne prestaje - to su glavni aduti ovog momka. Iako je bio klasičan bek pred početak ove sezone, ekipa Slaviše Jokanovića jednostavno nije mogla da ignoriše njegovu sposobnost da se probije u napadu i da se uvek nekako nađe u dobroj poziciji za postizanje pogotka.

Bilo da li uleće po krilu, da li dolazi do ivice šesnaesterca, Rajan Sesenjon je uvek nekako tu, uvek je u priči, uvek vreba. 

Videli smo i u drugom meču Fulama sa Derbijem. Sesenjon je bio i strelac i asistent. Sada više nije bek, već možemo slobodno pričati o krilu. Možda čak i o tipu igrača kakav je Markos Alonso.

Takvo poređenje je dobro ukoliko Sesenjon nastavi da igra kao bek-krilo. Ali, ukoliko se bude fokusirao samo na ofanzivne zadatke, možemo govoriti o nekome čija igra liči na igru Gereta Bejla. 

Naravno, još je rano za bilo kakva poređenja, ali je činjenica da je ovaj momak izuzetno talentovan. To je i pokazao u Čempionšipu ove sezone tako što je postigao 15 golova za Fulam, a postao je i prvi 17-ogodišnjak koji je postigao het-trik u nekom od prva četiri ranga engleskog fubala još od Dele Alija.

Nema sumnje da ćemo njegovo ime čuti još dosta puta. Za sada, videćemo da li može da pomogne Fulamu da obezbedi ulazak u Premijer ligu.

Pročitaj još