Ovo su preostala tri igrača u trci za MVP nagradu!

NBA liga je sinoć objavila finaliste za sve individualne nagrade, a najveća od njih je nagrada za MVP-ja lige.

Po tri igrača su u finalu za svaku nagradu, a pobednicima će biti uručena priznanja 25. juna tokom događaja koji je namenjen za davanje počasti igračima. Kod ove nagrade nema velikih iznenađenja. Ovo su finalisti.

Džejms Harden

 Photo: Ronald Martinez/Getty Images North America

Brada je predvodila Hjuston do najboljeg skora u ligi sa 65 pobeda i svega 17 poraza, te prvog mesta na zapadu. Tokom sezone, Harden je predvodio ligu u poenima sa 30.4 poena po utakmici, dok je bio i u top 5 kada su asistencije u pitanju sa 8.8 razigravanja po meču. 

Nema sumnje da je on favorit za osvajanje ove nagrade. Nekoliko puta je bio blizu, a sada deluje da je njegovo vreme došlo.

Lebron Džejms

 Photo: Gregory Shamus/Getty Images North America

Iako Klivlend nije imao baš najsjajniju sezonu, Kralj Džejms je bio dobar kao i uvek. Sezonu je završio sa 27.5 poena, 9.1 asistencijom i 8.6 skokova po meču. Više nego impresivan učinak Džejmsa, ali Klivlendov timski uspeh ne može da se meri sa Hjustonovim.

Timski uspeh je uvek uračunat u ovu nagradu, tako da Harden sigurno ima prednost nad Kraljem.

Entoni Dejvis

 Photo:  Stacy Revere/Getty Images North America

Od kako je Demarkus Kazins morao na pauzu zbog povrede, Dejvis je apsoltno eksplodirao, stavio je ekipu na svoja leđa, uneo ju je u Plejof i došao do druge runde doigravanja.

Završio je sezonu sa 28.1 poenom po meču, ali i 11.1 skokom po utakmici. Radi se o čoveku koji je finalista i za nagradu najboljeg defanzivca sezone.

Pročitaj još