Sin Skotijia Pipena spreman za koledž košarku od naredne sezone!

Skoti Pipen Mlađi, sin daleko čuvenijeg oca, člana čuvene generacije Čikaga i prvog “drim tima”, saopštio je da će prihvatiti školarinu Vanderbilta, fakulteta koji se takmiči u jednoj od pet najkvalitetnijih NCAA konferencija  – Southeastern Conference (SEC).

 Photo: Screenshot

Mladi plejmejker je imao na stolu još šest ponuda (San Fransisko, Kalifornija Dejvis, Kalifornija Santa Barbara i Vašington Stejt, Kolorado Stejt, Hofstra), ali je na kraju pružio ruku školi iz Nešvila.

Prema procenama stručnjaka Pipen Mlađi koji pohađa školu Sijera Kenjon ne spada u grupu najvećih talenata u generaciji koja 2019. treba da upiše fakultet, već je smešten u grupu momaka čije su košarkaške sposobnosti ocenjene sa tri ili zvezdice (maksimalno je pet). Međutim, ta procena kasnije može da se ispostavi kao pogrešna, što najbolje zna njegov otac.

Naime, Pipen Stariji po završetku srednje škole nije imao ponudu nijednog fakulteta. Tek pošto je njegov srednjoškolski trener Donald Vejn kontaktirao Dona Dajera, kolegu na Centralnom Arkanzasu, fakultet koji se tada takmičio u NAIA,  prihvatio je da Pipen obuče njihov dres ali nije mogao da mu da sportski stpendiju.

U sledeće četiri godine Pipen je ispisivao istoriju Centralnog Arkanzasa, a u leto 1987. i istoriju NAIA kao najviše rangirani igrač iz te asocijacije draftu (peta pozicija). Kasnije je, kao što je već mnogo puta izrečeno, uz Majkla Džordana bio najzaslužniji za šest šampionskih prstenova Čikaga. Osvojio je dva olimpijska zlata, 1992. i 1992. Izabran je u 50 najboljih igrača NBA povodom pet decenija najjače lige na svetu. Ušao je u Kuću slavnih… Ostaće upamćen kao najuspešniji student ikada koji se bez sportske stipendije probio do planetarnog vrha.

Pročitaj još