Sakramento Kingsi nisu godima bili ovako konkurentni!

Sarkamento nije igrao plej-of od 2006. godine, što je najduža i najboljnija pauza u ovom trenutku u NBA ligi.

 Photo: Instagram 

Pre početka ove sezone navijači u glavnom gradu Kalifornije unapred su se pomirili sa sudbinom da će proći i 13. godina bez doigravanja, ali su te crne misli razbijene fantastičnim startom sezone njihovih novi miljenika –Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Dierona Foksa, Badija Hilda, Vilija Kolija-Stajna…

Na svakih desetak utakmica pravili smo presek i pisali kako Sakramento nije imao tako dobar start „u ovoj deceniji“, pa „od odlaska Rika Adelmana“… Sada podvlačimo liniju kod božićne pauze – Sakramento nije dočekao 25. decembar sa 50 odsto uspešnosti od sezone 2004/05!

Bila je to poslednja sezona u kojoj su u tandemu do plej-ofa došli Predrag Stojaković i Kris Veber, godina u kojoj je trebalo prevazići odlazak Vlada Divca iz Sakramenta.

Ipak, trebalo bi napomenuti da je sadašnja ekipa Kingsa – ponovo sa Stojakovićem i Divcem ali u drugačijim ulogama – tri pobede iznad 50 odsto uspešnosti. Trebalo bi istaći još jedan važan detalj – tada je sezona počela 2. novembra, a ova takmičarska godina krenula je 16. oktobra.

Više vesti možete pronaći na BasketballSphere.com 

Pročitaj još