Sin najvišeg košarkaša ikada u NBA ligi je novi Jokićev saigrač! (VIDEO)

Denver Nagetsi su sa 44. pikom izabrali Bola Bola, sina Manuta Bola, najvišeg košarkaša ikada u NBA ligi.

 Photo: Instagram

Manut Bol je bio visok 231 cm, a definitivno se vidi da je Bol njegov sin. 

Radi se o momku koji je visok 218cm, igra na poziciji centra, ali je pokazao da je itekako vešt sa loptom za svoju visinu.

Zbog povrede stopala je odigrao samo 9 mečeva ove sezone na koledžu, ali je šutirao 56% iz igre, preko 50% za tri poena, i to kao centar! Uz to, beležio je i 21 poen po meču.

Ta povreda ga je definitivno spustila mnogo na draftu, niko nije očekivao da će pasti čak na 44. mesto pošto su ga mnogi označili kao igrača koji je vredan prve runde, možda i top 15 pik.

Denver je odradio odličan posao sa ovim pikom koji je dobio od Majamija. Ukoliko Bol bude uspeo da im pruži pristojne partije, i ako Majkl Porter Junior, momak kog su draftovali prošle godine sa 14. pikom bude spreman, Denver ima dobru budućnost.

Podsetimo, Majkl Porter Junior bi prošle godine verovatno bio top 2-3 pik, možda čak i prvi da nije bilo povrede koja ga je omela. Neki ne veruju da će on ikada biti ponovo potpuno spreman za košarku, ne veruju u snagu njegovih leđa pošto ih je povredio na samom startu svoje koledž karijere. 

Pročitaj još