Španija – Najboljih startnih 11 za Mundijal

Nakon velikog razočarenja u Brazilu 2014. godine, Španci su spremni da ponovo pokažu zašto su 2010. godine bili najbolja ekipa na Mundijalu u Južnoj Africi.

 Photo: David Ramos/Getty Images Europe

Kada je u pitanju njihova postava, postoji par dilema i par mesta koja još uvek nisu odlučena.

Pravimo ovaj spisak pre nego što je Španija zvanično izbacila svoju listu od 23 fudbalera, ali verujemo da će svi ovi iz startne postave biti prisutni.

Ima li ikakve dileme kada je golman u pitanju? Naravno, David De Hea će biti među stativama.

Odbrana je veoma iskusna, a očekujemo da 4 igrača u defanzivi budu Dani Karvahal, Serhio Ramos, Džerard Pike i Žordi Alba

 Photo: Claudio Villa/Getty Images Europe

Sredina terena je gotovo odlučena, jedno mesto je još uvek pod znakom pitanja. Mi ćemo ovako postaviti vezni red Španaca: Serhio Buskets, Andres Inijesta, Koke, Isko, David Silva.

 Photo: David Ramos/Getty Images Europe

Napadač je Dijego Kosta. Iako je odigrao samo pola sezone za Atletiko, Kosta je u dobroj formi i trebao bi da bude prvi izbor s obzirom da je Morata baš podbacio za Čelsi u 2018. godini.

Lukaš Vaskez, Tijago Alkantara i Marko Asensio bi mogli da se ušunjaju u startnu postavu, ali verujemo da ovi fudbaleri koje smo naveli imaju prednost kod selektora.

 Photo: Claudio Villa/Getty Images Europe

Ono što će posebno biti zanimljivo jeste bekovska situacija i eventualno pozivanje Markosa Alonsa i Sezara Aspilikuete. Zbog toga što nismo sigurni da će se obojica naći na spisku, dali smo prednost Karvahalu i Albi koji obično imaju poverenje selektora Španije.

Pročitaj još