Svi u čudu – ko je momak sa viškom kilograma koji je savladao jednog od najboljih boksera današnjice?

Britanac je ostao bez sva četiri pojasa WBA, WBO, IBO i IBF, koji su sada u vlasništvu Endija Ruiza. Andres Pons Ruiz, Meksikanac rođen u Kaliforniji, napravio je najveću senzaciju u boksu u poslednjih nekoliko godina. Totalni anonimus postao je prvak sveta u apsolutnoj kategoriji, pošto je u šokantnom meču nokautirao Entonija Džošuu u sedmoj rundi. I naravno, zaradio je 7.000.000 dolara.

 Photo: Sport.novi.ba

Endi Ruiz tako je na opšte iznenađenje bokserske javnosti postao vlasnik četiri pojasa u boksu - NBA, NBO, IBO i IBF. Težak je 121 kilogram i pred više od 15.000 ljudi u dvorani Medison Skver Garden nekoliko puta je na patos slao Džošuu, koji je uprkos porazu postao bogatiji za 25.000.000 dolara. Kladionice su davale kvotu 25:1 na Meksikanca.

Momak koga su još u detinjstvu zezali i zvali ga "debeljko" počeo je da se bavi boksom u sedmoj godini.

- Bio sam hiperaktivan kao dete. Uvijek sam upadao u s**nja i pravio probleme. Ćale je smatrao da imam previše energije pa me je odveo na boks. U prve dvije sedmice dobio sam toliko batina da sam hteo odustati, ali zadržao sam se i obećao mu da ću ih jednog dana sve prebiti - otkrio je Endi Ruiz.

Mnogi su šokirani ovom pobedom, Džošua je potpuno podbacio, i sam je rekao da nije imao svoje noge u ovom duelu. Revanš bi trebaoda bude zakazan za decembar ove godine. 

Pročitaj još