Tako blizu Mega, ali tako daleko – ovako je Zvezda povela sa 1:0!

Konačan rezultat prvog meča polufinalne serije Superlige između Crvene zvezde i Mege teško da može da dočara ono što se dešavalo u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Ostaće zapisano da su crveno-beli pobedili sa 83:72.

 Photo: BasketballSphere.com

A kako su to uspeli u meču tokom koga je Mega imala i deset poena prednosti? Pre svega zahvaljujući raspoloženom Biliju Beronu i izuzetno korisnom Ognjenu Dobriću.

Mega je sjajno počela. Serijom 7:0 nametnula je željeni ritam meča. Uz to dar-mar je pravio Goga Bitadze. Rezultat dešavanja na terenu bio je prilično neočekivan – prednost od deset razlike za goste – 27:17. Do kraja čudnog prvog poluvremena u kome je Crvena zvezda dobila čak četiri tehničke (Tomić, klupa, Lazić, Faje) domaćin je topio zalihu Milojevićevog tima. Tek u 24. minutu utakmice Zvezda je prvi put povela na meču. I tada je bilo jasno da preuzima i kontrolu nad utakmicom. Uz raznovrsni napadački repertoar Berona i Dobrića već krajem treće četvrtine Zvezda je stekla prednost koju je uspela i da preko Riversa uveća u poslednjoj deonici igre.

CRVENA ZVEZDA: Čović 14, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić 2, Faje 7 (9 sk), Beron 24 (6-4 za tri), Dobrić 13, Ristić 2, Simanić, Rivers 17, Odžo 4.

MEGA: Brekić, Janjić, Zarić, Ašćerić 20 (5-3 za tri), Čarapić 8, Atić 9 (6 sk, 6 as), Bitadze 12 (8 sk, 6 as), Koprivica 2, Mušikić, Mokoka 5, Ilić 5, Fundić 10.

Pročitaj još