Top 5 najboljih igrača na Mundijalu – Grupa A!

Na prvi pogled, možemo slobodno reći da je A grupa verovatno i najslabija na ovom prvenstvu. Urugvaj i Egipat su verovatno favoriti za prolaz dalje pored Saudijske Arabije i domaćina Rusije.

No, to što je grupa slaba ne znači da neće biti uzbudljiva.

Ova grupa poseduje i par kvalitetnih igrača, a mi ćemo danas nabrojati koji su to najbolji reprezentativci iz grupe A.

5) Igor Akinfejev 

 Photo: Ian Walton/Getty Images Europe

Golman Rusije je kapiten ove selekcije i verujemo da je stub reprezentacije domaćina. Rusija ove godine nema neka zvučna imena u svojoj ekipi, a videćemo koliko će moći na Mundijalu. Odbrana će biti ključ za Ruse.

4) Dijego Godin

 Photo: Getty Images

Urugvaj je favorit u ovoj grupi, a Dijego Godin je lider odbrane Urugvajaca. Iskusni štoper Atletiko Madrida je godinama jedan od najboljih štopera u španskoj ligi i biće glavni igrač za Urugvajce u odbrani.

3) Edinson Kavani

 Photo: Michael Steele/Getty Images South America

Još jedan Urugvajac na listi, a nije poslednji. Možemo reći da je Kavani glavno lice PSŽ-a već nekoliko sezona zaredom. On je ta konstanta u ekipi francuskog šampiona, on je taj koji redovno trese mreže i on je taj od kojeg se očekuje da to učini i protiv Rusije, Saudijske Arabije i Egipta.

2) Luis Suarez

 Photo: Lars Baron/Getty Images Europe

Nakon odličnog Mundijala 2010. godine, Suarez je imao loš nastup 2014. godine. No, sada je zreliji igrač, ima odličnu sezonu u Barseloni iza sebe i verovatno neko od koga Urugvajci najviše očekuju.

1) Mohamed Salah

 Photo: Robert Hradil/Getty Images Europe

Da li je bilo dileme ko je najbolji igrač u ovoj grupi? Nakon sezone koja je možda bila bolja od bilo kog igrača na svetu, Mohamed Salah na Svetsko prvenstvo dolazi pun samopouzdanja. Egipat mnogo očekuje od ovog čoveka, a nema sumnje da svi jedva čekaju da vide šta Salah može da učini na Mundijalu.

Pročitaj još