Kako je Ronaldinjo "naterao" navijače Real Madrida da mu se poklone

Kako je Ronaldinjo „naterao“ navijače Real Madrida da mu se poklone

Na današnji dan pre 14 godina Ronaldinjo je postao jedan od retkih fudbalera u istoriji koji je igrajući za Barselonu dobio aplauz punog stadiona Santiago Bernabeu i navijača Real Madrida.

Foto: Shutterstock

Tog 19. novembra 2005. godine Brazilac je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri, a trenutak kada je Iker Kasiljas samo slegnuo ramenima, shvativši da je nemoćan pred genijalnošću brazilskog mađioničara i dalje pamte ljubitelji fudbala širom sveta. 

Počelo je pogotkom Samuela Etoa, koga se Real Madrid prethodno lako odrekao, a onda je na scenu stupio jedan od najboljih svih vremena. 

Prvi pogodak postigao je nakon što je povukao loptu s centra terena, predriblao Ramosa, a potom i ostatak odbrane Real Madrida i matirao nemoćnog Kasiljasa. Kod drugog pogotka opet je nastradao Ramos.

Ronaldinjo je prošao pored Španca, a činilo se kao da defanzivac Real Madrida stoji u mestu i drugi put je pogodio mrežu Kasiljasa.

Usledilo je nešto što je pre Ronaldinja na istom stadionu u istom dresu doživio samo Diego Armando Maradona, a to su ovacije prepunog stadiona Santiago Bernabeu.

Zanimljivo je da Ronaldinjo nije ni znao da su mu navijači Real Madrida aplaudirali u tom trenutku. 

"Nisam to odmah shvatio. Sećam se da sam stigao u svlačionicu i da su svi govorili o tome i otišao sam da proverim na TV-u. Zbog radosti nakon postignutog gola nisam to shvatio. To je posebno. Samo je nekoliko igrača to doživelo u susretima s ljutim rivalima", rekao je Ronaldinjo. 

Umetnik s loptom, uvek nasmejani mađioničar, neponovljivi Ronaldinjo.

Ostavi komentar