Argentina – Najboljih startnih 11 za Mundijal!

Manje od mesec dana nam je ostalo do Mundijala u Rusiji, a mi ćemo polako da počnemo ozbiljnije da pričamo o ovom turniru kako bi se adekvatno pripremili za ono što nas čeka.

 Photo: AFP

Danas vam predstavljamo najboljih startnih 11 Argentine za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Veoma je teško odrediti ko će na teren za Argentinu kada počne najveći sportski događaj ovog leta. Ova ekipa definitivno mora da odluči kojih to 11 fudbalera joj daje najbolju šansu za trijumf.

Njihov golman bi trebao da bude Serhio Romero, to je gotovo sigurno i tu nema dileme.

No, ako pogledamo prethodne ekipe Argentine, primetiećemo da je odbrana uvek bila slabija kada su imena u pitanju, dok je napad uvek pun velikih imena.

Tako je i ovog puta: Garbijel Merkado, Federiko Facio, Nikolas Otamendi i Nikolas Tanjilafiko će pokušati da neturališu pretnje po gol Romera.

Kada je sredina terena u pitanju, Havier Maskerano, Ever Banega i Manuel Lanzini bi trebalo da budu na sredini terena.

Lukas Bigilja bi trebao da bude opcija, a videćemo da li će se Sampaoli konačno opredeliti za Paula Dibalu.

Napad je naravno pozicija za Lionela Mesija, a pridružiće mu se Anhel Di Maria i Serhio Aguero.

Serhio Aguero nije bio spreman tokom poslednjih mesec dana sezone za Mančester Siti. Ukoliko se ne bude oporavio do Mundijala, možemo očekvati Gonzala Iguaina.

Bilo kako bilo, deluje da ovo nije podjednako dobra ekipa Argentine kao ona koja je bila u finalu pre četiri godine. Mesi je i dalje tu tako da ova reprezentacija uvek ima šanse za dobar rezultat, ali mi jednostavno smatramo da ima boljih ekipa.

 

 

Pročitaj još