Najava druge runde Plejofa – Filadelfija prejaka za povređeni Boston?

Boston Seltiksi su u sedmom meču prve runde Plejofa odbranili svoj parket protiv Milvoki Baksa i na taj način obezbedili plasman u drugu rundu doigravanja. Iako Seltiksima fale dva najbolja igrača, Boston igra sjajnu timsku košarku i ona ih je dovela do susreta sa Filom.

 Photo: Tim Bradbury/Getty Images North America

Siksersi su po mnogima sada i glavni favoriti za osvajanje istoka, no ima tu još ekipa koje se pitaju o ishodu ove konferencije. Jedna od njih verovatno nije Boston. Povrede Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda su definitivno bacile senku na ovu fenomenalnu sezonu "Kelta".

Džejlen Braun je bio sjajan u seriji sa Baksima, te je uz Ala Horforda podelio ulogu prvog čoveka u napadu. Rozir, Moris i Tejtum su sjajnim partijama odlično pratili učinak ovog dvojca.

Pitanje je koliko će Džejlen biti spreman za ovu seriju jer je i on zaradio povredu u sedmom meču sa Milvokijem. Biće Bostonu potrebne njegove dobre partije, kao ona iz četvrtog meča u Milvokiju, kako bi Boston imao čemu da se nada.

Rozir bi morao da nadigra bekove File kako bi nadoknadio nedostatak Brauna, ili barem prisustvo Džejlena koji nije stopostotno spreman.

Za razliku od Baksa, Siksersi deluju kao mnogo talentovanija ekipa u napadu. Boston ima koga da stavi na Simonsa, Odžele je pokazao da može da ometa Janisa, tako da će ovaj duel biti krucijalan za obe ekipe.

Ono što Fila definitivno radi bolje od Baksa jeste šut za tri poena. U par navrata delovalo je kao da Milvoki samo spušta glavu, kreće do obruča i nada se najboljem. Prelak je to posao za elitnu defanzivnu ekipu kao što je Boston.

Od File ćemo nešto drugo videti, u to nema sumnje. Mnogo bolji protok lopte, mnogo opasnija ekipa van linije 7,24. Jedina šansa Bostona ovde jeste da probaju da nateraju Simonsa da uzima teške šuteve, da ga isteraju iz reketa koliko god je moguće. Embid je takođe neko ko će zadavati Bostonu mnogo glavobolja, ali duel njega i Horforda bi trebao da bude dosta zanimljiv.

 Photo: Mark Brown/Getty Images North America

Ali opet, deluje da Boston nema ofanzivni talenat da izdrži neku od velikih serija Filadelfije koje smo videli u duelu sa Majamijem. Sa druge strane, videli smo da Boston itekako zna da se muči u napadu bez svojih najboljih igrača. Kada na sve to dodamo povredu Brauna, teško je za očekivati da Zeleni mogu dalje.

Naša konačna predikcija jeste pobeda Filadelfija Siksersa u 5 mečeva - Fila ide dalje sa 4-1.

Pročitaj još