Najava druge runde Plejofa – Pelikansi idu u susret Voriorsima!

Posle pobede Golden Stejt Voriorsa u petom meču protiv San Antonio Sparsa rezultatom 99:91, dobili smo prvi par druge runde ovogodišnjeg Plejofa. Šesti nosioci doigravanja na zapadu Nju Orleans Pelikansi, koji su počistili Portland u prvoj rundi, sada će probati da izađu na kraj sa braniocima titule. Golden Stejt jeste veliki favorit, ali Pelikani itekako imaju šta da traže u polufinalu.

 Photo: Ezra Shaw/Getty Images North America

Bekovi Nju Orleansa Džru Holidej i Ražon Rondo trenutno igraju na visokom nivou i beleže neverovatne brojke u dosadašnjem toku Plejofa. Rondo je taj koji potpuno kontroliše tempo igre, stavlja Dejvisa i Holideja u sjajne pozicije za poentiranje i olakšava posao Holideju koji sada može da se fokusira na agresivnu ofanzivnu igru i napad na obruč.

Dejvis će naravno predstavljati veliki problem za šampione, a zanimljivo će biti kako će Drejmond Grin uspeti da izađe na kraj sa “Obrvom”. Ukoliko Grin uspe da ga izbaci iz svoje komfort zone i ritma, Pelikani nemaju šta da traže u ovom duelu.

Nju Orleans je dobro branio bekove Portlanda. Blejzersi takođe nemaju dominantno krilo kao što je Durent. Si Džeju i Lilardu je potrebna lopta u rukama kako bi bili efektivni, ali Kleju Tompsonu nije. 

Ova odbrana Nju Orleansa će biti na testu, pogotovo protv Durenta za kojeg nemaju pravu prvu opciju, ali i kretanje bez lopte Tompsona, te visoka bekovska rotacija sa Livingstonom i Iguadalom može biti problem. Toliko su dobro igrali Pelikani u prvoj rundi da nismo stigli ni da vidimo sve mane Mirotića u odbrani. U ovoj seriji hoćemo. Iako nema Stefa Karija, Voriorsi su i dalje jako opasni.

Ključ će biti igra Dejvisa i odbrana Durenta kod Pelikansa. Bez toga, Nju Orleans nema čemu da se nada. Oni su pokazali da su jedna veoma dobra ekipa te ne možemo ih potpuno otpisati, ali pobeda Golden Stejta od 4:2 je skroz realan rezultat.

Pročitaj još