Seltiksi ponovo autsajderi protiv Lebrona Džejmsa – Može li Boston do iznenađenja?

Boston Seltiksi trenutno u svom rosteru nemaju Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda koji nisu u stanju da nastupe u Plejofu zbog povreda. To su dva igrača koja su prošle sezone bili u Ol-Star utakmici. I bez njih, Boston je stigao do finala konferencije.

 Photo: Brian Babineau/NBAE

Mnogi su mislili da će Janis Atetokumpo iskoristiti ovaj nedostatak Kelta i izbaciti ih u prvoj rundi. Nakon sedam utakmica, Boston je bio bolja ekipa.

Delovalo je da je to maksimum ovog hendikepiranog tima pošto su sada u polufinalu dobili da igraju protiv Siksersa, ekipe koja je bolja od Milvokija. Boston je još ubedljivije savladao Filadelfiju.

Sada, Boston ponovo ide na Lebrona Džejmsa, po drugi put zaredom u finalu konferencije. Kralj je favorit, ali Boston ima konje za trku.

Bred Stivens je napravio fenomenalan plan za igranje protiv zvezda Milvokija i Filadelfije. Protiv Lebrona prošle sezone nije imao uspeha, ali deluje da sada Boston ima još više ljudi koje može da stavi ispred Lebrona.

Džejson Tejtum, Džejlen Braun, Al Horford, Makrus Moris, Semi Oudžele i Markus Smart su sve igrači koji će se rotirati na Lebronu. Stivens će se nadati da će neko od njih biti uspešan.

Horford je sjajan ove godine u Plejofu, lider je na parketu i van njega, odičan je defanzivac, siguran u napadu kada je najbitnije i sjajno širi parket. Dobre partije se očekuju od igrača koji ima maksimalan ugovor.

Ono što je Boston uzdiglo na ovaj nivo jeste igra 20-ogodišnjeg Tejtuma i 21-ogodišnjeg Brauna. Nivo njihove veštine u ovom trenutku u njihovoj karijeri je neverovatan. Tejtum izgleda kao iskusni veteran u napadu, Braun deluje kao odličan lider već u svojoj drugoj sezoni.

Boston nije favorit, ali nije bio favorit ni da stigne do finala konferencije - pa je ova ekipa to učinila.

Lebron će biti ogroman izazov za njih, ali uz dobre partije Brauna i Tejtuma - možda ćemo gledati jednu izuzetno napetu seriju. To je ono što želimo da vidimo.

 

Pročitaj još