4 preostale ekipe koje nikada nisu ispale iz najelitnije lige u Evropi!

Hamburg je juče po prvi put ispao iz Bundeslige, te sada imamo samo 4 ekipe iz 5 najjačih prvenstava širom Evrope koje su svaku sezonu igrale u najelitnijem društvu.

 Photo: Martin Rose/Bongarts

Radi se o tri ekipe iz Španije, i jednoj ekipi iz Italije. Danas ćemo pogledati koje su to ekipe.

1) Barselona

 Photo: David Ramos/Getty Images Europe

Šampioni Španije za sezonu 2017/2018 su jedna od ekipa koje nikada nisu napuštale La Ligu. Katalonci su gotovo svake sezone u vrhu španskog šampionata i među najboljim ekipama Evrope. Verujemo da nećemo skoro videti Barsu u Segundi.

2) Real Madrid

 Photo: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Europe

Naravno, ekipa koja je osvojila najviše titula evropskog šampiona i ekipa koja je proglašena timom veka nikada nije igrala u drugom rangu španskog fudbala. Kao i Barsa, Real verovatno neće napuštati gornji deo tabele u skorije vreme.

3) Atletik Bilbao

 Photo: AFP

Sada već imamo još samo dve ekipe koje nije baš tako lako pogoditi. Bilbao je jedna od njih. Atletik je obično bolji od 14. mesta na kojem se trenutno nalazi, ali barem se ne bori za opstanak.

No, ukoliko bi se pitali koja od ove 4 ekipe ima najveće šanse da bude sledeća koja će napustiti društvo timova koji su uvek bili u prvom rangu takmičenja, Bilbao je tim koji bi mnogi izabrali.

4) Inter

 Photo: Maurizio Lagana/Getty Images Europe

Prošlo je više od 100 godina od kako je Inter u prvom rangu italijanskog prvenstva. Veliki je to uspeh za bilo koju ekipu. Iako navijači Intera nisu uvek zadovoljni pozicijom svoje ekipe u prvenstvu, sigurno su ponosi činjenicom da su u Seriji A duže od jednog veka.

Pročitaj još