5 košarkaških terena na svetu koje morate posetiti!

Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svetu, a američka NBA liga postaje sve popularnija na globalnom nivou.

Svi fanovi košarke znaju za ove košarkaške terene i arene o kojima ćemo danas govoriti. Teško je zaista izdvojiti 5 arena i terena koje morate posetiti, ali mi ćemo barem pokušati.

Raker park

Radi se o terenu u Njujorku na kom gotovo redovno profesionalni košarkaši dolaze na poneku partiju. Obično je pun u večernjim časovima, publike uvek ima kao da se radi o pravim NBA utakmicama. Poznat je i po tome što su Kevin Durent, Kajri Irving i Kobi Brajant, između ostalih, okušali svoje veštine na njemu.

Stejpls Centar

 Photo: Instagram

U Americi nije bitno da li su Lejkersi trenutno dobra ekipa, ili su na dnu NBA lige - biće svakako u žiži interesovanja. Stejpls centar je dom košarkaša LA Lejkersa, a atmosfera je fenomenalna. Bilo da li se radi o prigušenim svetlima, šampionskim banerima ili divnom prizoru, ova arena uvek pruža neverovatno iskustvo.

TD Garden

Ovo je dom košarkaša Boston Seltiksa. U TD Gardenu je uvek vrela atmosfera, fanovi se ne libe da ometaju protivničku ekipu, da iskažu svoje nezadovoljstvo nekim odlukama sudija, ali i da iz sve snage bodre svoje igrače. Zaista prava košarkaška atmosfera u TD Gardenu.

Medison Skver Garden

 Photo: Instagram

Možda i najpoznatija košarkaška arena na planeti. San svakog košarkaša je da odigra dobar meč u MSG areni. Šta god da se dešava u njoj - sve je pod lupom medija u gradu kakav je Njujork, gradu koji kreira NBA zvezde. Ukoliko ste prva zvezda u Njujorku, u MSG-ju, teško da će bilo ko u Njujorku imati više očiju "na sebi" od tog igrača.

Barklejs Centar

Iz Menhetna idemo u Bruklin, i to u jednu od najnovijih i najmodernijih arena na svetu. Bruklin je potrošio veliki novac na ovo remek delo koje zaista izgleda fascinantno. 

Pročitaj još