5 stvari koje smo naučili nakon serije Klivlenda i Toronta

Klivlend Kavalirsi su neočekivano lako izašli na kraj sa Toronto Reptorsima u polufinalu istočne konferencije. Kanađani su bili najbolja ekipa tokom regularnog dela sezone, ali nisu imali odgovor za Lebronovu ekipu u Plejofu.

 Photo: Jason Miller/Getty Images North America

Kavsi su 10 puta zaredom savladali Reptorse u Plejofu, a drugu godinu zaredom su ih počistili sa 4:0 u seriji. Očigledno je da Toronto nema odgovor za Lebrona Džejmsa. Evo šta smo još naučili nakon ove serije.

Nikada ne otpisujte Lebrona Džejmsa

 Photo: Gregory Shamus/Getty Images North America

Iako je ova ekipa u više navrata bila otpisivana tokom regularnog dela sezone, pa čak i tokom serije sa Indijanom, Lebron Džejms se potrudio da nestvarnim performansima održi ovu ekipu u životu. Dokle god je on na parketu, Kavsi imaju šanse za prolaz.

Toronto mora da napravi velike promene

 Photo: Vaughn Ridley/Getty Images North America

Reptorsi očigledno nemaju rešenje za Kavse. Imaju sjajnu klupu, ali deluje da je na vrhu ekipe problem. Derouzen i Lauri ne mogu da pobede Klivlend kao lideri ekipe.

Serž Ibaka i Jonas Valančiunas se ne uklapaju u današnji NBA

 Photo: Vaughn Ridley/Getty Images North America

Ova dva igrača nisu bila faktor u ovoj seriji. Valančinunas nije dominantan u reketu kao što bi trebao da bude kao jedan od centara koji ne može da pogodi sa distance.

Ibaka, sa druge strane, praktično i nema pravu poziciju. Nije dovoljno dobar defanzivac za peticu, ne može dobro da raširi parket za četvorku.

Igrači koji su došli u Klivlend putem trejda se još nisu uklopili

 Photo: Gregory Shamus/Getty Images North America

Džordan Klarkson igra po sistemu toplo-hladno, Rodni Hud je potpuno ispao iz rotacije, Leri Nens Junior nije pronašao ulogu u ovom timu, dok je Džordž Hil jedini koji je napravio veći uticaj na Kavse u ovom Plejofu.

Stara garda Klivlenda je oživela  

 Photo: Gregory Shamus/Getty Images North America

Lebron nije imao mnogo raspoloženih saigrača u prvoj rundi, ali stari igrači Klivlenda poput Kevina Lava, Tristana Tompsona, Kajla Korvera i Džej Ar Smita su bili sjajni u seriji sa Torontom. 

Ukoliko tako nastave, Klivlend će biti favorit za prolazak u novo NBA finale.

 

Pročitaj još