Top 5 elitnih fudbalera koje nećemo gledati na Mundijalu u Rusiji!

Još tačno mesec dana nam je ostalo do početka Mundijala. Lige se polako završavaju širom Evrope a naš fokus se polako prebacuje na najveći događaj leta.

 Photo: Tullio M. Puglia/Getty Images Europe

Danas ćemo vam predstaviti pet elitnih fudbalera koje nećemo gledati na Svetskom prvenstvu ove godine u Rusiji.

Jan Oblak

 Photo: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Nema sumnje da je Jan jedan od najboljih golmana u Evropi. Njegova reprezentacija Slovenije se nije plasirala na Mundijal te sjajni golman Atletika neće biti u Rusiji. No, Slovenija nije bila baš jedan od favorita za plasman na Svetsko prvenstvo, tako da njegov izostanak i nije toliko iznenađenje.

Đorđo Kjelini

 Photo: Michael Regan/Getty Images Europe

Kjelini je jedan od najboljih defanzivaca u Ligi šampiona već godinama. Juventus je u prethodnih par sezona imao neprobojnu odbranu, a Kjelini je bio taj koji je predvodio ekipu iz Torina.

Mogli smo mnoge iz Italije da izaberemo. Bufona nismo jer mislimo da je Oblak bolji golman pa smo onda izabrali samo jednog čuvara mreže, dok smo izabrali Kjelinija pre ostalih zbog činjenice da je ovo možda bila i njegova poslednja prilika da igra na Mundijalu.

Pjer-Emerik Obamejang

 Photo: Shaun Botterill/Getty Images Europe

Klasičan primer fenomenalnog igrača koji nastupa za veoma lošu reprezentaciju. Velika je dilema da li će ubitačni napadač Arsenala ikada nastupiti na SP zbog činjenice da on brani boje Gabona. Zbog toga, kao i što je slučaj sa Oblakom, nismo previše iznenađeni što se on neće naći na Mundijalu.

Aleksis Sančez

 Photo: Catherine Ivill/Getty Images Europe

Dok se mnogi iz Junajteda pripremaju za put u Rusiju, Aleksis Sančez polako počinje da priprema svoj odmor. Čile je doživeo veliki neuspeh u kvalifikacijama, te je zajedno sa Italijom, ekipa koja je najviše iznenadila svojim neuspehom. Klaudio Bravo, Arturo Vidal i ostali će takođe zajedno sa Aleksisom gledati Mundijal na televiziji, isto kao i mi.

Geret Bejl

 Photo: Alex Caparros/Getty Images Europe

Dobro nam je poznato zbog čega Vels nije u Rusiji ovog leta. Bejl je bio povređen i nije mogao da nastupa u par utakmica kvalifikacija. Srbija je to iskoristila, bila je definitivno najbolja ekipa u jednoj od najslabijih grupa u kvalifikacijama za Mundijal i rezervisala svoju karti za Rusiju.

S obzirom na odličan nastup na Euru 2016. godine, ovo je veliko razočarenje za Vels.

Pročitaj još