Top 5 legendarnih fudbalskih stadiona na svetu!

Retko šta može da obeleži neki klub, fudbalski savez ili generalno fudbal neke države kao stadion. S obzirom na veliku popularnost fudbala u svetu, uvek su postojale potrebe za novim, većim stadionima koji izgledaju zaista neverovatno. Danas vam predstavljamo neke od najboljih stadiona koji su ikada kreirani.

5) "Estadio Azteca"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roy (@rip_8) on

Ovaj stadion se nalazi u Meksiko Sitiju i poznat je po svom ogromnom kapacitetu - prima oko 104.000 gledalaca, što ga čini trećim najvećim. Trenutno je ovo jedini stadion koji je bio domaćin  dva finala Mundijala. Ono po čemu je takođe poznat jeste po tome što je upravo na njemu Maradona postigao svoj gol rukom protiv Engleza.

4) "Camp Nou"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona Balkan (@fcbarcelona_balkan_) on

Čuveni stadion Barselone koji je ujedno i najveći u Evropi pošto prima oko 98.000 gledalaca. Natpis koji se nalazi na tribinama "Mes que un club" što znači "više od kluba" je legendaran i prepoznatljiv širom sveta. Barselona je svetski poznat klub, jedan od najpopularnijh u to nema sumnje, a ovaj stadion je nešto što je vezano za ovaj tim.

3) "Old Trafford"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Ogden (@markogden_) on

Popularni "Teatar snova", stadion Mančester Junajteda je najveći engleski stadion. Nema nikakve dileme oko toga da se radi o predivnoj kreaciji, o stadionu o kom mašta veliki broj fudbalera. Kada je tim u pitanu - ili ga volite, ili ga mrzite. Niko nije ravnodušan. Ono što je sigurno jeste da će navijači uvek ispunjavati ovaj stadion i da ćemo uvek gledati duele na "Old Traffordu".

2) "The Allianz Arena"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dusan.G. (@moments_by_dusan.g) on

Ono što privlači navijače kod ovog stadiona jeste neverovatan dizajn i neverovatna boja koju možete da vidite noću. U zavisnosti od toga ko igra na njemu, da je Bajern ili Minhen 1860 u pitanju, stadion menja boju u svetlo plavu ili jaku crvenu. Od kako je kreiran, veliki je hit među fanovima, svi ga obožavaju, a zaista pruža neverovatan prizor, pogotovo kada Bajern igra utakmice Lige šampiona.
 
1) "Wembley"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel (@photo_danstagram) on

Stadion koji je renoviran 2007. godine i koji je jedan od glavnih simbola engleskog fubala. Radi se možda i o najpoznatijem stadionu ikada koji prima oko 90.000 gledalaca. Izgrađen je na mestu starog Vemblija, izgleda modernije i mnogo bolje, sa sada već čuvenom konstrukcijom iznad stadiona. 

Pročitaj još