Top 5 najboljih košarkaša svih vremena!

Uvek se vodi velika debata o tome ko je trenutno najbolji igrač na svetu, kao i o tome kako treba da izgleda večna lista NBA igrača.

 Photo: Instagram

Mi ćemo danas pokušati da sastavimo našu listu najboljih koji su ikada igrali pod obručima. Neki su neretko bili i iznad obruča.

5) Bil Rasel

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bill Russell (@realbillrussell) on

Radi se o čoveku koji je obeležio ligu kada je ona bila u svojim prvim godinama, kao i o čoveku koji je osvojio 11 šampionskih titula sa ekipom Boston Seltiksa. Vrhunski defanzivac i pravi lider, Rasel se zbog svojih timskih uspeha nalazi u top 5, iako je definitivno bilo talentovanijih igrača, Vilt pre svega.

4) Medžik Džonson

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Legado del Deporte (@legadodeldeporte) on

Po mnogima radi se o najboljem plejmejkeru svih vremena. Petostruki NBA šampion i čovek koji je 80-ih godina promenio način na koji se igra ova pozicija. Bez sumnje jedan od najvećih svih vremena.

3) Lebron Džejms

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lebron James 🏀 (@lebron.kingdom) on

Možda i najtalentovaniji košarkaš svih vremena. Nema stvari koje Lebron u svojim najboljim danima nije mogao da učini. "All around" zver, trostruki NBA šampion i čovek koji ima šansu da postane najbolji strelac svih vremena.

2) Karim Abdul-Džabar

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kareem Abdul-Jabbar (@kareemabduljabbar_33) on

Kada već pričamo o najboljim strelcima svih vremena, Karim je čovek koji se nalazi na prvom mestu sa više od 38.000 poena. Dominirao je i osvojio sve u srednjoj školi, potom je to učinio i na koledžu - verovatno i najbolji koledž igrač ikada. Potom, predvodio je Milvoki do titule, a onda je i Lejkersima sa Medžikom doneo 5 trofeja. Pored svega toga, autor je najdominantnijeg poteza u košarci svih vremena - "The Skyhook."

1) Majkl Džordan

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by daniel junior👅👻🇫🇷🇩🇪🏀 (@daniel_yung_jr) on

Igrač koji je bio sposoban da kreira sebi poziciju za šut bilo gde na parketu. Udvajanja i čvrsta odbrana mu ništa nisu mogli, suludo je bilo braniti ga 1 na 1. Neverovatna brzina, atletska sposobnost kakva se retko viđa, te ubilački instinkt kakav niko nikada nije imao. Pored svega toga - jedan od najboljih defanzivaca na perimetru ikada. Niko nije bio kao Majk.

Pročitaj još