Top 5 srpskih igrača u NBA ligi!

Ove godine smo imali prilike da gledamo više naših momaka u NBA ligi nego u prethodnih par godina. Svi oni su imali svoju rolu u ekipama, neki veću a neki manju. Danas ćemo se osvrnuti na to da vidimo ko su najbolji naši košarkaši u najjačoj svetskoj ligi.

 Photo: Abbie Parr/Getty Images North America

5) Boban Marjanović, Los Anđeles Klipers

Boban je ove godine trejdovan u LA iz Detroita i njegova rola se nije previše promenila. Može biti solidan igrač u napadu sa niskog bloka, ali njegova nemogućnost da pogodi sa distance sa konstantnošću, nemogućnost da brani pik en rol te nedostatak fizičke snage u odnosu na neke centre će ga verovatno držati na klupi dok je u NBA ligi.

4) Nemanja Bjelica, Minesota Timbervulfs 

Deluje da Bjelici treba samo bolja šansa. Tom Tibodo nije baš poznat kao ofanzivni stručnjak, ali naš košarkaš je u par navrata pokazao da bi mogao da bude dobra niska četvorka koja širi parket. Ukoliko Tauns postanje bolji defanzivac, Bjelica pored njega na 4 bi bio pun pogodak.

3) Miloš Teodosić, LA Klipers

Miloš je veoma brzo očarao sve svojim sjajnim pasovima i igrom u napadu. Koristan je plejmejker u bilo kojoj ekipi, ali pitanje je koliko može u odbrani u ovom periodu njegove karijere. 

2) Bogdan Bogdanović

Bogdan je iznenadio mnoge svojom sposobnošću da bude efektivan kao pik en rol igrač. Bolji je sa loptom i u kreaciji svog šuta nego što je bio u Evropi. Trojka je uvek bila njegova jača strana, te se zbog toga odlično uklapa u današnji stil NBA košarke.

1) Nikola Jokić

Nema sumnje da je Nikola naš najbolji predstavnik u NBA ligi. Gotovo da je prototipni NBA centar u napadu, razigrava saigrače, dobar je na niskom postu, dobar je sa distance. Lateralna kretnja i bolje čitanje pik en rola ga dele od NBA Superstara.

Pročitaj još