Luka Dončić… kod Kokoškova ili kod Divca?!

NBA draft lutrija je odrađena sinoć pred duel Boston Seltiksa i Klivlend Kavalirsa, a na njoj su najviše sreće imali Sansi.

 Photo: Youtube.com

Finiks će na sledećem draftu u junu prvi birati svog igrača, drugi pik će pripasti Sakramento Kingsima, dok će treći izbor pripasti Altanta Hoksi.

Prema mnogim stručnjacima i skautima, Deadnre Ejton i Luka Dončić su dva glavna izbora za prvog pika ovog momenta.

Ejton je sjajan univerzalac, to pravo prototipno nisko krilo koje bi moglo da dominira na obe strane terena.

Sa druge strane, dobro nam je poznato koliko je Dončić kreativan i kvalitetan u napadu, bilo kao poenter ili pravi plejmejker.

Sansima bi upravo jedan takav igrač dobro došao pored Devina Bukera i Džoša Džeksona koji su dve glavne uzdanice ekipe Igora Kokoškova.

Sa druge strane, kada su Kingsi u pitanju, postoji nešto manja šansa da izaberu Dončića ako Ejton zaista bude prvi pik zbog toga što su Kraljevi na prošlom draftu uzeli Dearona Foksa sa petim pikom, igrača koji igra na istoj poziciji kao i Luka.

No, s obzirom na to da se radi o Kingsima i vlasniku poput Viveka Ranadivea koji je pokazao u više navrata da baš i nije bistar košarkaški um, sve je moguće. 

Na kraju krajeva, dok su imali Kazinsa, umesto da mu dovedu pomoć, doveli su novog centra sa drafta i tako zapravo zapečatili Kazinsovu sudbinu.

Pročitaj još