Novak je čak 4 puta promenio reket tokom polufinala – evo i zbog čega!

Novak Đoković će u nedelju igrati finale Vimbldona protiv Rodžera Federera pošto je juče savladao Bautistu-Aguta sa 3:1.

 Photo: Instagram

Novak je u obraćanju srpskim medijima pričao o pojedinim momenmtima polufinalnog meča, a bilo je interesanto zbog čega je samo tokom prvog seta četiri puta menjao reket.

„Bilo je prilično vetrovito u odnosu na dosadašnji tok turnira, što je bilo vrlo čudno, jer je tako bilo i u polufinalu Rolan Garosa. U zavisnosti od situacije i okolnosti na meču, recimo kada smo menjali lopte, pošto imam dve različite na koje su mi našpanovene žice, uzeo sam slučajno onu nižu. Promenio sam prvi put, pa mi se taj drugi reket nije dopao, pa sam ga menjao. To su neki detalji koji mogu da utiču na vaš osećaj. Za nekog ko ne igra tenis, kad gleda sa strane, to je čudno. Pola kilograma razlike u španu, pita se, kakve to ima veze? Za nas igrače ima“, kaže Đoković.

Nakon toga je govorio i o Ivaniševiću koji neće moći da prisustvuje finalu jer je morao da ode do Umaga kako bi obeležio 30 godina tog turnira. No, Novak kaže da su u redovnom kontaktu.

Pročitaj još