Sudija Obradović koji je dosudio katastrofalan penal bio je na poligrafskom ispitivanju!

Fudbalski sudija Srđan Obradović koji je dosudio komičan penal u duelu Spartaka i Radničkog iz Ništa pao je na poligrafskom testiranju, kako saznaju i pišu „Novosti“.

 Photo: Youtube.com

On je, navodi isti list tokom saslušanja u ponedeljak ponavljao da je penal za Spartak protiv Radničkog iz Niša dosudio greškom.

Podsetimo, Spartak i Radnički su igrali utakmicu u nedelju, Spartak je pobedio 2:0, ali je na tom meču dosuđen jedanaesterac zbog igranja rukom iako je igrača Radničkog lopta pogodila u nogu.

Obradović je nakon toga priveden u policiju i bio je na saslušanju. Pošto je policajcima bio sumnjiv iskaz da je greškom svirao penal, naređeno je poligrafsko ispitivanje kao jedna od mera.

Prethodno mu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog zloupotrebe službenog položaja. Naravno, on ne može biti zadržan više od toga, ali će biti priveden nadležnom tužiocu.

„Obradović se sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i Radničkog, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu“, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pročitaj još