Vraća li se Durent večeras u petom meču? Evo odgovora!

Od trenutka kada se u petoj utakmici polufinala Zapada protiv Hjustona Kevin Durent uhvatio za nogu, mnogi su verovali da će Golden stejt u odbranu titule morati bez jednog od najboljih igrača sveta. Tako je, svakako, delovalo ali su onda Voriorsi objavili da ipak nije u pitanju teža povreda lista.

 Photo: Instagram

Od te objave prošlo je dosta vremena, a Durent je preskočio i finale Zapada i sve mečeve protiv Toronta. To je samo učvrstilo mišljenje javnosti da je povreda teža i da Kej Di ustvari uopšte i ne može da igra.

Sa druge strane, neki igrači Golden stejta, kako izveštava „The Athletic“, smatraju da je Durent mogao da im pomogne i u četvrtom meču velikog finala, zbog čega su se i naljutili na saigrača.

Sada, uoči pete utakmice koja se igra noćas (3,00) u Torontu, Durent je napravio i konkretan korak ka povratku na teren. Trenirao je sa ekipom i vrlo je verovatno da će se naći u sastavu.

Osim ako i ovo nije lukav potez Stiva Kera i Voriorsa da natera Reptorse na razmišljanje o drugačijoj taktici, Golden stejt će biti značajno jači, u kakvoj god formi da je Kej Di. Da li će to biti dovoljno za preokret u seriji, ili će se Durent (vrlo verovatno) oprostiti od Voriorsa porazom u Kanadi, ostaje da se vidi.

Pročitaj još