Gde je i šta danas radi…Filipo Inzagi!

Kada pričamo o najboljim napadačima sa početka 21. veka i tokom 2000. godina, tu konverzaciju ne možemo završiti a da ne uključimo igrača poput Filipa „Pipa“ Inzagija koji je najpoznatiji kao napadač Milana.

 Photo: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

I dan danas, u žargonu se kaže da je neko „Inzagi“ kada se mnogo puta nađe u ofsajdu. Takođe, bio je poznat kao „lešinar“, kao neko ko je odličan u reakciji na loptu posle odbitaka. Njegovu igru je uvek krasio onaj pravi napadački instinkt, prava snalažljivost i preciznost.

Postigao je najviše het-trikova u istoriji Serije A – 10, četvrti je na listi strelaca Lige šampiona samo iza Raula, Mesija i Kristijana Ronalda. U Italiji, postigao je 313 golova i to ga stavlja na 7. mesto na listi strelaca svih vremena kada je Italija u pitanju.

Penzionisao se od profesionalnog fudbala 2012. godine, bio je trener Milana sve do pre dve godine, a onda je preuzeo ekipu Venecije, čiji je trener i dan danas. 

 Photo: Giuseppe Bellini/Getty Images Europe

Njegova ekipa igra u Seriji B, trenutno se nalazi na veoma dobrom petom mestu i bori se za ulazak u Seriju A naredne sezone. Veliki posao je pred ekipom Filipa Inzagija ukoliko želi da se plasira u najelitniji rang italijanskog fudbala. 

 

Pročitaj još