Gde je i šta danas radi…Obafemi Martins!

Ukoliko se prisetimo Serije A i italijanskog fudbala od pre 15 godina, setićemo se da je tada italijanski fudbal bio možda i najbolji na starom kontinentu, sa nekim od najjačih evropskih ekipa poput Milana, Juventua, Rome, Intera i Lacija.

 Photo: Youtube.com

Trka za titulu je svake godine bila veoma zanimljiva. Jedan od igrača koji je mnogima bio omiljen jeste Obafemi Martins, napadač Intera koji je bio poznat po svojim sjajnim akrobacijama i radovanju nakon postignutog pogotka.

Nastupao je za Inter u periodu od 2002. godine do 2006. godine. Nakon toga, prešao je u Njukasl a potom i u Volfsburg 2009. godine. Nakon toga, njegova karijera u poznatijim evropskim klubovima je bila gotova.

S obzirom na to da je 2002. godine stigao u Inter, mnogi bi pomislili da je njegova karijera gotova. Međutim, ono što mnogi ne znaju jeste to da je on u Inter došao sa svega 18 godina, te da je rođen 1984. godine i da i dalje profesionalno igra fudbal.

Trenutno igra za klub Šangaj Šenua u kini, a 21. marta ove godine je postigao prvi het trik za ovu kinesku ekipu od kako joj se pridružio 2016. godine.

Obafemi inače znači „onaj kojeg kralj voli“. Zanimljivo je da je njegov mlađi brat nastupao za Partizan, a on je preminuo 2011. godine zbog problema sa srcem.

Pročitaj još