4 legende evropskog fudbala koje nakon više od decenije napuštaju svoje klubove!

Nakon ove sezone oprostićemo se od ovih legendi najvećih evropskih klubova. Tri od ova četiri imena su gotovo uvek povezivana sa samo jednim klubom.

Radi se o golmanu, igraču sredine terena, napadaču i legendarnom treneru.

Andres Inijesta

 Photo: David Ramos/Getty Images Europe

Legendarni igrač sredine terena Barselone je izjavio na pres konferenciji da mu je ovo poslednja godina u dresu Katalonaca, te da će nastaviti karijeru negde drugde. Verovatno će otići putem Amerike. Oprostio se od kluba sa duplom krunom - pravi način da kaže zbogom navijačima.

Đanluiđi Bufon

 Photo: Emilio Andreoli/Getty Images Europe

Nakon 17. godina na golu stare torinske dame, Bufon je odlučio da nakon utakmice sa Veronom ovog vikedna napusti klub. Teško je zamisliti Juve bez Bufona, ali moraćemo da se naviknemo na novog golmana ove ekipe od sledeće sezone. Kao i Inijesta, Bufon je osvojio duplu krunu.

Arsen Venger

 Photo: Clive Mason/Getty Images Europe

Sinonim za Arsenal. Čak je jedan navijač i šaljivo izjavio da je mislio da je Arsenal po njemu dobio ime kada je bio dete. Nakon 22 godine, menadžer je pozicija o kojoj Arsenal treba da brine.

Fernando Tores

 Photo: Matthias Hangst/Getty Images Europe

Iako je svoje najbolje dane proveo u dresu Liverpula i Čelsija, Fernando Tores je proveo 11 godina u Atletiko Madridu. Tek je juče u finalu Lige Evrope po prvi put podigao pehar sa ovom ekipom. Nakon sezone, Fernando će verovatno napustiti klub.

Pročitaj još