10 gradova koje morate posetiti 2020. ako volite dobru hranu

10 gradova koje morate posetiti 2020. ako volite dobru hranu

Oni koji vole da putuju često žele da iskuse zemlju u koju idu na što više načina. Jedna od obaveznih stvari koje iskusni turista želi da proba tokom putovanja je kuhinja zemlje koju je posetio. Ovo su 10 gradova koje morate posetiti 2020. ako vam se jede dobra hrana.

Foto: Shutterstock

Stranica Eater je napravila listu 10 destinacija koje morate posetiti ako volite dobru hranu, piše Insider.

Ako na temelju hrane koju želite da probate odlučujete gde ćete putovati, u 2020. godini trebate posetiti sledećih 10 gradova.

1. Marakeš, Maroko

Da biste se najbolje upoznali s ovom hranom, najpoželjnije je nemati plan kada krenete u obilazak. Moderni gradski život tamo se prepliće s tradicionalnim pa možete videti razne kulinarske tehnike i na temelju njih odabrati šta ćete jesti.

Tamo na ulici možete probati mnogo toga, kao i tradicionalni tadžin (paprikaš s raznim varijacijama) i kus-kus. Sve u svemu, možete birati hranu, probati tradicionalna jela, ali i izabrati ona koja su postala internacionalna.

2. Ričmond, Kanada

Ovaj primorski grad u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija ima Noćni market koji se smatra najvećim azijskim marketom ovog tipa na tom kontinentu. Tamošnji kuvari spremaju hranu svojih predaka pronalazeći nove tehnike kako bi stvorili nešto novo pa mnoga jedinstvena jela možete probati samo ovde.

3. Gjongju, Južna Koreja

Ovaj grad je jako popularan u Južnoj Koreji, ali ga strani turisti još nisu otkrili jer jako mali broj njih dolazi ovde. Jedinstven je po svojoj specifičnoj hrani bogatih mirisa i ukusa.

Posetioci ovog grada mogu da biraju - mogu da jedu kao plemići i probaju recepte stare hiljadu godina ili živeti kao monah i probaju hranu temeljenu na povrću koja se služi u hramovima.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Bite of Life MKE (@biteoflife_mke) дана

4. Milvoki, SAD

Ovaj američki grad u državi Viskonsin ima autentičnu ponudu hrane. Najpoznatija je njegova kozja sirutka, njihova jedinstvena kobasica i lokalno pivo koje se tamo pravi.

5. Ako, Izrael

Jevreji, Arapi, muslimani, hrišćani pomešali su se u ovom gradu. Ovde možemo naći i neobične specijalitete sa začinima i ukusima kojih nema nigde drugde. Ovaj je grad jedno veliko šetalište s restoranima na svakom koraku koji nude autentične specijalitete kojima nećete odoleti.

6. Marsej, Francuska

Marsej je potpuno promenio svoju ponudu hrane kako bi udovoljio zahtevima novih turista. Kada je 2013. godine proglašen prestonicom kulture, turisti su nagrnuli u njega.

Tada je ovaj grad dobio priliku da vrati svoju staru ponudu specijaliteta s afričkim korenima i uspeo je da oduševi hranom svoje posetioce. Mlađi su kuvari tradicionalnim jelima dodavali svoje ideje pa se sad tamo, na primer, može probati poznati tuniski kus-kus s dinstanom hobotnicom.

7. Priština, Srbija

U ovom gradu, kako piše Eater, pri pripremanju jela koriste se lokalne namirnice na inventivan način. Domaće namirnice dodaju se skoro svim jelima, mesu, pecivima i punjenoj paprici pa vredi probati specijalitete koje nudi ovaj naš grad.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Kosovo i Metohija 🇷🇸 (@kosovoimetohija) дана

8.  Hobart, Australija

Tamošnji kuvari su previše kreativni da bi se zadržali samo na pripremanju klasičnih jela od morskih plodova. Lokalne kamenice, vasabi i tartufi daju tamošnjim specijalitetima poseban karakter.

9. Ouklend, SAD

Lokalni sastojci u kombinaciji s tehnikama pripremanja starim nekoliko generaciju čine ovo mesto specifičnim podnebljem za jedinstvena jela. Dok jedete tamošnja jela upoznajete se i s načinom stanovnika ovog grada. Kada probate japansku prženu piletinu između dva komada tosta, prelivenu sočnim umakom, sve će vam biti jasno.

10. Kork, Irska

Turisti ovde mogu probati stare recepte koji se prenose s generacije na generaciju, a posebno je živopisna hrana sa sela pored ovog grada.

Zatvoreno za komentare.