10 mesta gde će se najviše putovati 2020. godine

10 mesta gde će se najviše putovati 2020. godine

Airbnb, internet platforma za izdavanje smeštaja, otkrio je kojim evropskim i svetskim mestima raste popularnost, odnosno mesta gde će se najviše putovati 2020. godine.

Foto: Shutterstock

Na prvom mestu lestvice našao se američki grad Milvoki (Milwaukee) u američkoj saveznoj državi Viskonsin, piše Pun kufer.

Taj istorijski dragulj na obalama jezera Mičigen u prošlosti je često bio zapostavljen, ali ljudi sve više otkrivaju njegove prirodne i kulturne posebnosti, kao i 168 kilometara biciklističkih staza.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели VISIT Milwaukee (@visitmilwaukee) дана

Interes za ovaj grad porastao je čak 729 odsto na Airbnbu u odnosu na prošlu godinu, a neki veruju da je veliki razlog za to i Nacionalna konvencija Demokratske stranke koja će se 2020. godine održati upravo u Milvokiju.

Na listi 10 najpopularnijih našla su se čak tri evropska mesta – španski Bilbao zaseo je na visoko drugo mesto popularnosti s obzirom na to da se interes za njim povećao za čak 402 odsto, Rumunija se našla na petom mestu (298 odsto povećanje interesa za destinaciju), a Luksemburg na osmom mestu liste.

Foto: Shutterstock

U top 10 nalazi se i tajlandski grad Buri Ram, australijski gradić Sanberi (Sunbury) u Viktoriji, kineski Si’an (Xi’an) i američki grad Judžin (Eugene) u Oregonu, a listu zatvara Gvadalahara (Guadalajara) u Meksiku i mala ostrvska državica Vanuatu u Tihom okeanu.

Ostavi komentar