Gradovi romantike - predstavljamo vam top 5 romantičnih gradova

Gradovi romantike – predstavljamo vam top 5 romantičnih gradova

Na celom svetu, teško je naći romantičnije gradove od ovih.

Foto: Shutterstock

Srećom za zaljubljene širom sveta, planeta je prepuna romantičnih mesta koja će vam istovremeno oduzeti dah i ukrasti srce. Ako ste jedan od nepopravljivih romantika, ovo su neke od destincija sa kojima nećete pogrešiti.

Venecija

Foto: Shutterstock

Marakeš

Sa bojama, mirisima i neverovatnim prizorima, Marakeš je mesto koje će itekako pobuditi vaša čula. Uzbudljiv za romantične goste sa svih strana sveta.

Takođe je poznat kao grad luksuza, sa svim ukrašenim palatama i neverovatnom količinom spa i wellness opcija u kojima će svako uživati. Naravno, neko će uživati na živopisnom i glavnom gradskom trgu Jemaa El Fna koga je rečima nemoguće opisati.

Foto: Shutterstock

Kjoto

Iako je fokus uvek na Tokiju, Kjoto je istorijska i kulturna prestolnica ove fascinantne nacije. Grad je stecište klasičnih budističkih hramova, šintoističkih svetilišta, tradicionalnih drvenih kuća i carskih vrtova. Hrana je neverojatna, ljudi veličanstveni, atmosfera očaravajuća.

Kjoto je najromantičniji prikaz Japana sa šumama bambusa koje nude prelepu pozadinu za šetnju zvezdanim noćima.

Embed from Getty Images

Pariz

Foto: Shutterstock

Teško je sastaviti izbor najromantičnijih gradova sveta bez spominjanja Pariza? Grad svetlosti i danas je privlačan kao što je bio u svakoj fazi svoje istorije.

Francuska prestolnica prepuna je romantičnih mesta i trenutaka, gotovo da bi vas mogla uveriti kako je ovde ni manje ni više rođena – ljubav.

Lisabon

Lisabon s godinama postaje sve popularniji među parovima, sa sve više i više romantičnih duša koje žele istražiti niz gradskih restorana i atrakcija.

Lisabon je za zaljubljene koji će ostati u čudu pred prekrasnom mešavinom istorije i kulture koja krasi gradske ulice. Lisabon možda nije tako klasično lep kao Beč ili Amsterdam, ali lepim ga čine druge stvari.

Embed from Getty Images

Zatvoreno za komentare.