Kada je u pitanju hrana, iznenađenja nisu uvek dobrodošla, posebno kada smo u stranoj zemlji. Ipak, ponekad treba biti otvorenog uma i probati obroke koje vam ponude lokalci, ma koliko vam se oni na prvi pogled činili neobičnim.
Sledećih 7 jela iz svih krajeva sveta imaju nekarakteristične kombinacije sastojaka, ali su i pored toga veoma ukusni.
Foto: Reddit
U nekim zemljama Latinske Amerike, kao što je na primer Meksiko, ljudi toliko vole ljute ukuse, da čak mleveni čili stavljaju na voće, najčešće na mango, lubenice, ananas i pomorandže.
Foto: ShutterStock
Na jugu SAD-a postoji tradicija prženja krastavaca na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Isto jelo se u Kini pravi uz dodatak jaja i putera od kikirikija, dok se u Južnoj Koreji krastavci prže na susamovom ulju.
Celebrating Cinco de Mayo with Mexican style wagyu sirloin, trumpet mushrooms, bulb onions, and mole sauce. from r/FoodPorn
Čokolada je jedan od sastojaka meksičkog sosa "Mole poblano", koji se tradicionalno stavlja preko mesa. U njega još idu i čili paprika, kakao, a ponekad i drugi začini.
View this post on Instagram
Od avokada ne moraju samo da se prave salate, rolovi i sendviči. U Brazilu, ga, na primer, u kombinaciji sa šećerom i limetom serviraju kao desert.
Indonežani vole da piju Fantu sa zaslađenim kondenzovanim mlekom, a popularna je i kombinacija kisele vode, sirupa od jagode i zaslađenog kondenzovanog mleka. Ova pića se uglavnom služe sa ledom.
Burgeri u Australiji neretko sadrže mariniranu cveklu, a ponekad i prženo jaje. Ovakve kombinacije ukusa su u međuvremenu stekle poklonike i u mnogim drugim zemljama.
Ako biste već isprobavali ovakav specijalitet, preporučujemo vam cveklu iz Beobašte, koju možete poručiti ovde.
Foto: Printscreen
U Austriji je tradicija da se za Uskrs jede slatko testo sa kuvanim jajima i šunkom. To je nešto što bake prave za svoje unuke, koji ih u slast pojedu.