Američki roker kreirao svoj brend rakije!

Američki roker kreirao svoj brend rakije!

Bili Guld, basista benda Faith No More, je putujući zahvaljujući bendu upoznao različite kulture i tradicije. Tokom svojih putovanja imao je prilike da pronađe razne interesantne muzičare i grupe poput bosanske Dubioze Kolektiv. Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom "Yebiga".

Foto: Instagram

"Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju; i ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima", rekao je Gould u intervjuu za "Serbian Times".

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Yebiga (@yebiga_rakija) дана

On je još pre dve i po godine pokrenuo biznis sa šljivovicom u saradnji sa momcima iz Kraljeva i sada naše tradicionalno piće promoviše svuda po svetu.

"Na naš koncert 1991. godine u Budimpešti, došao je autobus pun klinaca iz Srbije. Ponudili su mi flašu u bekstejdžu i rekli: 'Probaj, ovo je rakija iz Srbije!' Do tada ništa nisam znao ni o Srbiji, ni o rakiji. Pio sam je to veče, a posle i na čitavoj turnerji. I tako, zaljubio sam se", otkrio je Bili i objasnio šta za njega znači "yebiga".

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Yebiga (@yebiga_rakija) дана

"Za mene 'yebiga' nije psovka, već reč koja se koristi u situaciji kada vam je baš dobro, nema nervoze i nikada se ne žuri."