"Bez psovanja u kolima" - ovo su čudni američki zakoni za vozače

„Bez psovanja u kolima“ – ovo su čudni američki zakoni za vozače

Planirate putovanje po Sjedinjenim Američkim Državama? Upoznajte se sa lokalnim zakonima! Moglo bi vas iznenaditi šta se sve kažnjava kada sednete za volan.

Foto: Unsplash

Nema vožnje u Alabami kad je gužva u autu

Nijedna osoba ne sme upravljati vozilom u Alabami kada se na prednjem sedištu nalazi toliki broj osoba da ometaju pogled vozaču na prednju ili bočnu stranu vozila.

Nema trubljenja nakon 21 sat u Arkanzasu

Litl Rok u Arkanzasu ima strog i vrlo specifičan zakon kada su u pitanju vozači koji trube. Još 1938. godine je utvrđeno da možete biti kažnjeni ako trubite nakon 21 sat ispred prodavnica sendviča ili ispred štandova s hladnim napicima.

Vožnja u kućnoj haljini u Kaliforniji je zabranjena

Kalifornija ima dres kod za vozače automobila, tačnije zakonom je propisano šta žene ne smeju da nose dok su za volanom – kućni ogrtač.

Foto: Unsplash

Nema lutanja u Koloradu

Nemojte se izgubiti u gradu Vestminsteru u američkoj saveznoj državi Kolorado!

"Protivzakonito je da bilo koja osoba upravlja motornim vozilom ili da kao vlasnik motornog vozila dopušta da se njime upravlja tri puta u istom smeru u razdoblju od tri sata – između 21 i četiri sata ujutro."

Zabranjeno je voziti bez volana u Dekejturu

Grad Dekejtur u državi Ilinois zabranio je vožnju bez volana. U slučaju da vam je potreban podsetnik da vam je taj deo automobila važan za upravljanje vozilom.

Bez psovanja u Merilendu

Držite svoje emocije pod kontrolom svuda, a pogotovo u Merilendu. Ovde vas mogu kazniti ako vas uhvate kako psujete na ulici gde vas može čuti slučajni prolaznik.

Foto: Unsplash

Operite auto pre nego što krenete u Minesotu

Operite auto pre nego što krenete u Minetonku u Minesoti. Vožnja s prljavim gumama i grudvicama zemlje koje padaju po putu smatra se javnom smetnjom i za to možete biti kažnjeni.

Registarske tablice u Nju Džerziju

Ovde vam neće dozvoliti da dobijete personalizovane registarske tablice ako ste uhvaćeni u vožnji pod uticajem alkohola u poslednjih 10 godina od pokretanja zahteva.

Zabranjeno skidanje u autu u Njujorku

Protivzakonito je svlačiti se u automobilu u Sag Harboru u Njujorku. Ako vas "uhvate" bez odeće  bićete kažnjeni.

Zatvoreno za komentare.