Čuveni brod dobija naslednika: "Titanik 2" uskoro kreće na istorijsko putovanje - evo i kojom će putanjom ići

Čuveni brod dobija naslednika: „Titanik 2“ uskoro kreće na istorijsko putovanje – evo i kojom će putanjom ići

Čuveni i tragični brod "Titanik" dobija svog naslednika, koji bi trebalo da započne svoje prvo putovanje već ove godine.

Foto: Shutterstock
 

"Titanik II" je praktično replika originalnog "Titanika" i gradi se u Kini. Prvo putovanje ovog broda zakazano je za ovu godinu, i on će krenuti na putovanje iz Dubaija, kako bi prve putnike pokupio  u Sautemptonu u Engleskoj.

Ideja je da "Titanik II" napravi identično putovanje kao njegov nesrećni imenjak, preko Atlantika do Njujorka. Brod će biti klasifikovan kao luksuzni, baš kao i originalni, i imaće isti raspored kabina, samo što će sadržati tehnologiju 21. veka.

Enterijer "Titanika II" potpuno odgovara svom prethodniku - od uređenja do grandioznosti po kojoj je prvi "Titanik" bio poznat. Umetnička dela, nameštaj, skupoceni dodaci, sve će biti u potpunosti isto.

Imaće i odaje prvog razreda sa sobom za pušenje i potpunu repliku slavnih, grandioznih stepenica. Ni na bezbednosti se neće štedeti. Za razliku od svog prethodnika, brod će imati dovoljan broj čamaca za spasavanje.

Osnovna razlika je u tome što je "Titanik II"  malo duži od originalnog broda i moći će da primi više putnika - do 2.400, uz 900 članova posade. Cena njegove izgradnje je oko 500 miliona dolara i u vlasništvu je kompanije "Blue Star Line".

Originalni "Titanik" potonuo je 15. aprila 1912. godine, nakon što je udario u ledeni breg, samo četiri dana nakon što je isplovio. Tada je život izgubilo više od 1.500 ljudi.

Potonuće "Titanika" u to vreme bio je veliki šok, pogotovo što je o njemu pričano kao o “brodu koji ne može da potone”. Posle 100 godina, fanovi čuvenog filma “Titanik” imaće priliku da se voze istim brodom na kojem su se zaljubili Rouz i Džek.

Zatvoreno za komentare.