Najskuplja vožnja taksijem ikada

Najskuplja vožnja taksijem ikada

Turista koji je posetio Novi Zeland ostao je besan nakon što mu je naplaćena verovatno najskuplja vožnja taksijem ikada.

 Foto: Shutterstock

Naime, taksista mu je naplatio 950 dolara za petominutnu vožnju u Velingtonu. Što je najgore, pošto je napustio auto vozač je pobegao, tako da nije ni uspeo da vidi koje taksi udruženje je u pitanju. 

Kako kaže, taksista je imao licencu na prednjem sedištu i ništa "nije ukazivalo na to da će nešto poći po zlu". 

Iako je na taksimetru pisalo da je vožnja 10 dolara, taksista je brzo zaklonio taj iznos i rekao im - 950 dolara! Ispostavilo se da je u pitanju firma Taksi Velington, ali tamo ga je sačekalo novo iznenađenje - taksista kojeg je pominjao nije njihov radnik. 

Potom je saznao da Velington ima sličan problem kao i Beograd, pa tako postoji desetak taksista koji neovlašćeno saobraćaju gradskim ulicama pod imenom poznatih taksi-firmi.

 Foto: Shutterstock

Ovo nije čak ni usamljena situacija u Beogradu, gde je poznat veliki broj taksista koji strancima od noćnih klubova na Sajmištu, pa do centra grada uzimaju po četiri hiljade dinara, a od aerodroma do centra i više. Srećom, na osnovu novih ovlašćenja komunalne policije i saobraćajne inspekcije, Grad Beograd od 29. decembra 2018. godine počeo je privremeno da oduzima vozila divljim taksistima. Takođe, novčane kazne će dobijati i taksi udruženja koja slučajno ili namerno budu izdavale table divljim taksistima.

Sličan incident nedavno se dogodio i u Parizu kada je taksista pokušao da naplati vožnju po pet puta većoj ceni od 247 evra, pa se još i razbesneo kad su tajlandski turisti odbili da mu plate. Na kraju su se dogovorili da mu daju 200 evra samo da bi ih pustio iz automobila. Inače, regularna cena vožnje od aerodroma do centra Pariza je 50 evra.

Zatvoreno za komentare.